Квітень 27, 2015

ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ ЯК НЕВІД’ЄМНА ЧАСТИНА ДІЯЛЬНОСТІ ТРАНСПОРТНО-ЛОГIСТИЧНОЇ КОМПАНІЇ

Будь-яка компанія, що займається наданням послуг і перебуваючи в умовах жорсткої конкуренції, прагне знайти ресурси, які допоможуть їй стати лідером у своїй галузі. Розуміння основ зовнішньоекономічної діяльності та застосування його на практиці – підвищує статус транспортно-Логістична компанія, тому що ЗЕД – це насамперед комплекс включає в себе митне оформлення вантажів при експортно-імпортних операціях, а транспортно-логістичні компанії не займаються торговими послугами. Значить, даний вид послуг є додатковим видом діяльності таких компаній.

Перш за все, ЗЕД з юридичної точки зору, це професійне складання контрактів і внутрішніх угод. Зовнішньоекономічні контракти (ВЕК) – це угоди сторін про поставку товару, які в подальшому надаються митним органам при організації відповідного оформлення. Внутрішні угоди є доповненнями до ВЕК для деталізації переліку послуг. Ці угоди, як правило, не є гарантом поставки т.к. не мають юридичної сили.

Пакет документів при здійсненні ЗЕД, містить, насамперед, рахунок-фактуру, специфікацію, пакувальний лист і всі необхідні документи митного оформлення вантажу на території України. Найчастіше вантажовідправник не хоче займатися підготовкою документів такого роду або просто не знає як це робити. Крім того, існує багато нюансів і «підводних каменів» в цій сфері, що не можливо врахувати без певних базових знань. Наприклад, може виникнути плутанина щодо поставленого товару. Він може не відповідати замовленню, зробленому клієнтом, наприклад, через те, що при перекладі прайс-листа на іншу мову відбулися зміни в назві товарів. Клієнт може відмовитися від вантажу, але що робити, якщо його замовлення термінове і від поставки в термін залежить робота цілої організації. Таким чином, якщо транспортно-Логістична компанія зможе забезпечити доставку вантажу в строк і без помилок, то цей клієнт, безсумнівно, скористається її послугами.

Набір необхідних дозвільних документів безпосередньо залежить від особливостей товару і від вимог країни-одержувача. Найчастіше вантажовідправник або вантажоодержувач не знають, як отримати дозвільний документ або оформити належним чином супутній пакет документів і ті транспортно-логістичні компанії, в пакет послуг яких входить даний функціонал, можуть отримати документи в досить короткий термін, т.к. даний механізм у них вже відпрацьований до найдрібніших деталей.

Необхідно відзначити ще один важливий компонент ЗЕД – здійснення фінансової діяльності. Проблему отримання вже розмитненого вантажу без здійснення фінансових розрахунків (за товар, перевезення та термінальну обробку вантажу, митні та транспортно-експедиторські послуги) досить легко вирішити на професійному рівні. Не всі транспортно-логістичні компанії надають послугу ЗЕД, що може бути додатковим вирішальним фактором у виборі клієнта.

 Таким чином, стає зрозуміло, що практично всі транспортно-логістичні компанії здійснюють ЗЕД і прагнуть поліпшити якість надаваних послуг. Якщо у Вас немає досвіду в цій галузі, то Неоліт Логістикс готова надати дану послугу.

Залишилися питання?

Залиште свої контакти, щоб зв'язатися з нашим спеціалістом.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.