Квітень 27, 2015

Перевезення військової техніки

Військова техніка є затребуваною навіть у мирний час, оскільки часто застосовується в різних навчаннях та проведенні робіт військового профілю. Крім цього військова спецтехніка має особливе значення для створення оплоту озброєння країни. Влада кожної країни намагаються запастися максимальним арсеналом військової техніки, щоб бути підготовленими до несподіваних військовим діям. Країни, які не мають власного військового виробництва, воліють замовляти військову техніку з інших країн, причому транспортування техніки військової вимагає дотримання особливих умов.

Перевезення військової техніки – це доставка бойових машин (танків, бронетранспортерів (БТР), бойових машин піхоти (БМП) і ін.) До місця стоянки або ремонту, при якій не використовується її власний рушій.

Оскільки військова техніка не розрахована на пересування по автомобільних дорогах загального користування, навіть якщо вона є самохідної, доводиться використовувати різні транспортні засоби.

Залежно від цілей перевезення і від кінцевої точки маршруту можуть бути обрані такі види транспорту.

• Повітряний транспорт. Як правило, це кошти військово-транспортної авіації, спеціально призначені для подібних перевезень і забезпечені всім необхідним для навантаження і кріплення техніки.

• Морським транспортом у разі поставок озброєння у віддалені країни.

• Наземним транспортом, залізничним і автомобільним залежно від відстані транспортування та наявності технічної можливості.

Перевезення військової техніки залізничним транспортом

Для того, щоб відправити залізницею кілька одиниць військової техніки, що вписується в габарити перевезень, досить забезпечити їх завантаження, розвантаження та охорону на шляху прямування. Якщо ж змінює місце дислокації військова частина, формування військових ешелонів передбачає багато особливостей, включаючи виділення вагонів для розміщення особового складу, для забезпечення прикриття складу від нападу з повітря, для технічних засобів навантаження і вивантаження і т.д. Ці розрахунки визначені відповідними нормами і статутами, особовий склад проходить спеціальне навчання. Використання залізничного транспорту дозволяє перекидати військову техніку протягом доби на відстань до 1000 кілометрів.

Перевезення військової техніки автомобільним транспортом

Автомобільний транспорт використовується для транспортування військової техніки в невеликих кількостях: це зазвичай доставка єдиної бойової машини, що вимагає ремонту або яку повертатимуть після ремонту в частину.

Військова техніка найчастіше вписується в певні правила перевезення негабаритних вантажів з розмірами: висота машини – не більше 3 метрів і ширина – не більше 2,55 метра.

Перевезення танків, як будь-яка перевезення негабаритних вантажів, зазвичай проводиться із застосуванням вантажних платформ, оснащених такелажним спецобладнанням, за допомогою чого танк надійно утримується під час транспортування.

Перевезення БТР припускає використання автотрейлерів або спеціальних вантажних платформ, які надають мінімальний тиск на дорожнє полотно.

Перевезення БМП зазвичай реалізується за допомогою автотрейлерів з вантажною платформою невеликої висоти і без бортів. Вони можуть витримувати вантаж, маса якого більше 5 тонн.

Перевезення танка

Спосіб вантаження негабаритної військової техніки на платформу автопоїзда залежить від її типу. Наприклад, танки, БТР, БМП та інша колісна і гусенична техніка здатна заїжджати на платформу самостійно, що істотно полегшує процес її вантаження.

Однак інші види військової техніки не можуть бути завантажені на трал таким чином, тому їх навантаження здійснюється за допомогою підйомних кранів.

Іноді з метою полегшення військової техніки та спрощення процесу її транспортування вона може бути частково демонтована. З неї можуть бути зняті певні деталі, агрегати та вузли, перевезення яких буде здійснена іншим вантажним автомобілем.

Даний метод перевезення дуже часто дозволяє не тільки зменшити масу перевезеного вантажу, але і підвищити його стійкість на платформі трала.

Розробка маршруту

Маршрут для перевезення великовантажними платформами важкої військової техніки повинен ретельно опрацьовуватися з урахуванням якості покриття доріг на всіх етапах перевезення, наявності вузьких місць або низьких предметів над дорогою (проводів, гілок дерев, рекламних конструкцій). Цей маршрут обов’язково прокладається в обхід будь-яких великих населених пунктів. При перевезенні вантажів, за своїми розмірами відносяться до негабаритним, потрібне обов’язкове узгодження перевезення з Укравтодором.

Організація перевезення

З технічної точки зору перевезення вантажів військового призначення нічим не відрізняється від перевезення цивільних вантажів – тракторів, екскаваторів, комбайнів і т.д. Але організаційні відмінності досить великі.

Перш за все, перевезення такого вантажу повинні контролювати не тільки представники ДАІ, але і військова автоінспекція, що забезпечує збереження і безпеку техніки в процесі доставки.

До перевезень військових вантажів залучаються тільки досвідчені водії, не раз перевозили великогабаритні і важкі вантажі.

Перевозка военной техники
услуги перевозки военной техники
заказать перевозку военной техники
перевозка военной техники

Залишилися питання?

Залиште свої контакти, щоб зв'язатися з нашим спеціалістом.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.