Вересень 1, 2014

Завдання транспортної логістики

Транспорт відноситься до матеріальної галузі виробництва і відповідає за здійснення перевезень як людей, так і вантажів. Транспорт, в структурі суспільного виробництва, є сферою матеріальних послуг.

Основна ідея транспортної логістики полягає в тому, щоб узгодити і скоординувати дії всіх учасників транспортного процесу.

При правильному використанні логістики в транспорті, сторони, які беруть участь у логістичній ланцюга, з конкурентів перетворюються на партнерів які взаємно доповнюють один одного в транспортному процесі.

Завдання транспортної логістики полягають у тому, щоб забезпечити технічні та технологічні взаємодії учасників транспортного процесу, узгодити їх економічні інтереси за допомогою єдиної системи планування.

Процес транспортування несе в собі одну з ключових логістичних функцій, пов’язану з переміщенням вантажів певним транспортом, іноді включає в себе ланцюг поставок і складається з логістичних операцій і функцій (складські послуги, митне оформлення, супровід вантажів і ін.).

Можемо виділити, що завдяки транспорту, весь логістичний процес пересування товарів (включаючи всі ланки транспортної ланцюга: постачальників сировини, посередників, і споживачів готової продукції) перетворюється в єдину технологічну ланцюг, а транспорт у цьому ланцюзі є провідним елементом єдиного транспортно-виробничого процесу. У даній ситуації задача транспорту полягає в переміщенні вантажів і їх зберіганні.

До завданням транспортної логістики належать і такі функції, як:

-визначити вигляд і типу (в деяких випадках кілька видів) транспортного засобу;
-організація і планування з подальшим складуванням та виробництвом вантажів;
-вибір і планування оптимального маршруту при транспортуванні вантажів;
-підбір транспорту в прямій залежності від параметрів ваги та габаритів вантажу.

Всі ці завдання менеджери транспортної логістики вирішують професійно, швидко і якісно тільки завдяки тісній співпраці і вчасно наданої інформації з боку своїх партнерів вантажовідправників або вантажоодержувачів.

Менеджерський склад Неоліт Логістикс завжди готовий вирішити за вас складні логістичні завдання з транспортування різних видів вантажу (сипучі, наливні, негабаритні; вантажі, що вимагають складування або певних температурних режимів).

Залишилися питання?

Залиште свої контакти, щоб зв'язатися з нашим спеціалістом.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.