Серпень 22, 2014

Перевезення по ЄКМТ СЕМТ

ЄКМТ (Європейська конференція міністрів транспорту) – міжурядова організація, заснована в 1953 р, EKTM дозвіл – що дозволяє його власнику здійснювати необмежену і безперешкодне кількість перевезень вантажів, поїздок по території країн, що входять до складу даного дозволу (практично вся Європа).

Простіше кажучи, це державний інструмент регулювання ринку вантажоперевезень і насамперед дозволяє підтримати вітчизняного перевізника при обмеженні квот на ввезення продукції інших країн іноземними компаніями-перевізниками. Мета Міністерства транспорту – це захист нашої перевізного ринку при нерівної конкуренції. У підсумку держава зберігає робочі місця, доходи і звичайно податки.

Дозволи видаються АсМАП або міністерством транспорту і торгівлі. Їх застосування здійснюється з дотриманням строгих вимог, які також включають категорії ЄВРО 1 – 5 автотранспорту. Цей дозвіл має бути в наявності при кожній поїздці водія, при перевезенні вантажу або при порожньому пробігу, а також необхідно заповнювати його перед початком поїздки, а видається воно на один календарний рік.

EKMT набагато краще двох і тристоронніх дозволов. Так, при виконанні міжнародного перевезення, відправник в Італії чи Греції, наприклад, може відмовитися вантажити машину без такого дозволу, особливо якщо перевізник не виходець з країни відправника / одержувача. Найчастіше цей дозвіл є свідченням надійності перевізника, адже отримати його не просто. Крім того, необхідно мати чимало рухомого складу. Але нашими транспортними компаніями, які здійснюють імпортно-експортні операції з європейськими країнами, цей дозвіл належним чином недооцінене і не використовується якісно.

Наприклад, у польських перевізників дозвіл EKMT постійно перебуває «в роботі» – жодного дня простою. Тобто, повернувся один водій з рейсу і в цей же день дозвіл виявляється в іншого водія, що відправляється в рейс. Наші ж перевізники після здійснення поїздки і плановому відпочинку залишають дозвіл у себе. Що в річному вираженні нівелює перевагу дозвола в порівнянні зі складнощами отримання та його вартістю.

Таким чином, при вчиненні транспортною компанією вантажоперевезень з і на Європу, необхідно порівняти необхідність оформлення та отримання того чи іншого виду дозвола для досягнення найбільшої доцільності і оптимальності роботи підприємства.

Залишилися питання?

Залиште свої контакти, щоб зв'язатися з нашим спеціалістом.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.