Березень 24, 2015

СКІЛЬКИ КОШТУЄ розмитнення

У сучасних умовах торгівлі та бізнесу практично кожне підприємство або виробництво потребує імпортних товарах, складових частинах або сировину. Але мало того, що цей вантаж потрібно перевезти, його потрібно ще й оформити в належному вигляді. Тут і виникає досить поширене поняття «розмитнення». Саме слово розмитнення є сленговим і вживається в професійному лексиконі людей, безпосередньо чи опосередковано мають відношення до міжнародного переміщенню товарів. Більш лексічекскі і юридично грамотно це поняття можна назвати як митне очищення товару або митне оформлення при перетині митного кордону країни.
Вартість цієї процедури залежить від кількох факторів: найменування, розміри, вага, обсяг, вид і форма упаковки і, нарешті, вид і кількість транспортних засобів, які ввозять товар. Вартість розмитнення може зрости залежно від необхідності оформлення спеціальних дозвільних документів, сертифікатів відповідності, яких вимагають деякі вантажі.

При розмитненні вантажу особливу увагу слід звернути на супровідні документи. Так, серед основних документів, необхідних для митного очищення, слід назвати: картку акредитації суб’єкта ЗЕД, зовнішньоекономічний контракт, ТТН та інші товаросупровідні документи, коносамент, інвойс, книжку МДП (за наявності), документи контролю доставки, оплату митних платежів (ПДВ, мито , акциз). Ряд вантажів вимагає також додаткових документів, таких як висновок санітарно-епідеміологічної експертизи, специфікацій і т.п.

Обов’язкові митні платежі:
– Ввізне мито;
– Податок на додану вартість;
– Акциз (для окремих категорій вантажів: автотранспортні засоби, алкоголь, нафтопродукти, сигарети і курильний тютюн, ювелірні вироби).
Алгоритм розрахунку розмитнення в загальному простий:
Мито = вартість товару * ставка мита
Сума ПДВ = вартість товару * сума мита * ставка ПДВ

Приблизну вартість цієї процедури можна розрахувати самостійно використовуючи професійні сайти MD Office або QD Professional. У розділі «Довідка по товару» є всі необхідні ставки для кожної товарної групи. Але так як проведення митного очищення вимагає скурпульозно і уважної роботи з документами, а також уміння негайно приймати правильні рішення в складних ситуаціях, то краще звичайно довіритися професіоналам і покласти на них всю роботу, що стосується розмитнення.

У наш час існує достатня кількість брокерських організацій, які займаються розмитненням вантажів, але звертаючись до них, будьте уважні. Дуже часто занадто занижена ціна на надання брокерських послуг свідчить про неправильно заявленому в декларації товар в ім’я зниження мита ставки. Такі дії тягнуть за собою адміністративну відповідальність, а вантаж конфіскується до з’ясування обставин.

Якщо ви звернетеся в Неоліт Логістикс, то будьте впевнені, Вас проконсультують з усіх Ваших питань, що стосуються митного оформлення та нарахування митних платежів, і нададуть весь спектр послуг в сфері митних питань.

Залишилися питання?

Залиште свої контакти, щоб зв'язатися з нашим спеціалістом.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.