Серпень 22, 2014

Особливості послуг 3pl операторів в Україні

3PL (Third Party Logistics), або логістика третьої сторони. Ідея 3PL логістики полягає в концепції покупки логістичних послуг. Будучи проміжною ланкою між виробником (постачальником) і споживачем. 3pl оператор – бере на себе організацію транспортних і логістичних послуг, від транспортування або перевезення вантажу і до поставки обробленого і упакованого вантажу кінцевому споживачеві. Іншими словами, завдання такої компанії полягає в тому, щоб запропонувати клієнтові значно скоротити або, навіть, відмовитися від власних логістичних підрозділів і передоручити завдання зовнішнім фахівцям.

Велика кількість комерційних підприємств, що здійснюють міжнародні автомобільні перевезення постачають різні види товару (починаючи товарами широкого вжитку, і закінчуючи складним виробничим обладнанням). В такому випадку організувати власний повноцінний відділ логістики іноді буває витратним і трудомістким. На допомогу підприємствам, приходять – 3PL-оператори, які беруть на себе весь організаційний процес по роботі з вантажем.

Безумовно, робота таких підприємств включає й інформаційні послуги, які допомагають оптимізувати процес транспортування, і виробництва. Таким чином, сфера діяльності 3pl- компаній охоплює повний цикл роботи з клієнтом: від виробництва до доставки кінцевому споживачеві.

Функції, які виконують 3pl- компанії:

-організація і керування процесу перевезень;

-Облік і керування запасами;

-забезпечення проходження митного контролю;

-Оформлення імпортно-експортних документації;

– Консолідація і складування вантажів;

-доставка товарів кінцевому споживачеві.

Існує велика кількість компаній-виробників, компаній-імпортерів які володіють власними логістичними відділами та складськими приміщеннями. Такі підприємства, як правило, несуть значні бюджетні витрати на утримання власного логістичного підрозділу. Компанії, які визнають нерентабельність внутрішньокорпоративної логістики, шукають альтернативні шляхи. А саме, – звертаються до постачальників логістичних послуг. Працюючи в усіх сферах щодо логістики тільки з одним провайдером, клієнт отримує стабільність в діях.

Особливість роботи з 3pl- компаніями полягає насамперед у економії часу і ресурсів. Віддавши частину завдань на аутсорсинг, компанія зосереджується на виробництві та маркетинговій політиці.

Залишилися питання?

Залиште свої контакти, щоб зв'язатися з нашим спеціалістом.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.