Серпень 22, 2014

Особливості перевезення зернових

Перевезення зерна автотранспортом – найважливіша ланцюжок у використанні і переробки його в подальшому. Зерно – гигроскопично, тому вимагає специфічних умов доставки. Вантажоперевезення по Україні та в міжнародному сполученні зернових, може здійснюватися в спеціальному м’якому контейнері Біг- бег або автомобілями без тари – насипом. Ємністю для зерна при перевезенні без тари служить спеціальна цистерна. Навантаження зерна здійснюється зверху, через спеціальні люки, а ось вивантаження відбувається в нижній частині причепа машини.

В силу того, що такий зерновоз має досить високу вартість доставки, сільгосппідприємства часто використовують для перевезення зерна КАМАЗи. Для збільшення місткості та зменшення втрат борта самоскида нарощують і зашпаровують всі щілини. Через несприятливі погодні умови та незадовільний дорожнього покриття сельхоз виробники можуть понести істотні збитки. Тому краще скористатися послугами тих автотранспортних і експедиторських компаній, які гарантують схоронність доставки зернових.

Особливості перевезення зерна залізничним транспортом

При перевезеннях понад 100-200 км зазвичай використовують ж / д транспорт. Для перевезення зернових використовують зазвичай хопер-зерновози, але можна перевозити і в піввагонах або критому рухомому складі, якщо вантаж перебувати в біг-бегах .. Особливих додаткових умов до перевезення даним видом транспорту не потрібна, тому немає необхідності розписувати всі технічні моменти.

Особливості перевезення зерна морським / річковим транспортом

Чорноморське узбережжя нашої країни з логістичної точки зору вигідно розташоване для відвантажень зернових. Практично більше 90% експортного потоку зернових з України відвантажується насипом через наші порти – морським транспортом. Для цього використовуються портові зернові елеватори.

Великі суднові партії зернових отгружаються по всьому світу. Саме перевезення зерна можна сказати відродила наше річкове судноплавство, яке донедавна перебувало в жалюгідному стані. Приватна ініціатива і підтримка держави не дали померти річковому виду перевезень.

Взагалі, говорячи про перевезеннях зернових не можна виділити один з видів транспорту, так як в процесі перевезення зерна беруть участь всі види транспорту, один за одним змінюючи один одного.

Залишилися питання?

Залиште свої контакти, щоб зв'язатися з нашим спеціалістом.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.