Листопад 3, 2014

Логістика для хімічної галузі

Логістика для хімічної галузі

У сучасному промисловому світі роль хімічної галузі важко перебільшити. Хімічна індустрія – один з найдинамічніших і потужних секторів вітчизняної і світової промисловості. Асортимент товарів хімічного виробництва складає більше 1 мільйона найменувань. Абсолютно всі сфери людської діяльності пов’язані з розвитком хімічної промисловості. Так, без цієї галузі не можуть обійтися автомобіле- та приладобудування, цивільне та промислове будівництво, домашні господарства і великі виробничі агломерати.
Слід зауважити, що розвиток хімічної промисловості характеризується міжнародним розподілом праці. Не секрет, що виробництво продукції органічного та неорганічного синтезу та полімерів зосереджується в країнах, що розвиваються; в той час як випуск і збут більш наукоємної продукції концентрується в розвинених країнах – США, Західна Європа, Японія.
Отже, виникає потужний матеріальний потік хімічного товару, скоординувати який в силах транспортна логістика. Професіонали Неоліт Логістикс готові задовольнити потреби клієнтів-замовників чи споживачів хімічної продукції в перевезеннях будь-якої складності.
Як говорилося раніше, асортимент продукції хімічної промисловості неймовірно великий і різноманітний, тому для кожного виду товарів підходить специфічний вид транспорту.
Хімічні вантажі, як правило, перевозяться в спеціальних цистернах. У разі відсутності спеціальних цистерн використовуються звичайні цистерни, пристосовані до специфічних особливостей окремих вантажів.
Нафтові і хімічні вантажі в основному перевозяться залізничним видом транспорту.

Досить часто хімічні вантажі перевозяться також водним шляхом. В такому випадку використовуються спеціалізовані судна і баржі.

Досить пристосованим і маневреним для перевезень хімічних вантажів є автомобільний транспорт. Такий транспорт володіє всіма необхідними ліцензіями і допусками, має у своїй оснащенні спеціальне обладнання та додаткові засоби захисту. Водії, яким доручаються такі перевезення, проходять спеціальне навчання згідно c міжнародними вимогами перевезень небезпечних вантажів (ADR).

Важливим для логістики хімічних вантажів є також синхронізація та оптимізація процесів зберігання продукції. Неоліт Логістикс є фахівцем в області складського управління та надає повний комплекс послуг у сфері зберігання хімічної сировини та готової продукції.

Логістика хімічних продуктів включає в себе ще один дуже важливий момент. Неоліт Логістикс готова запропонувати послуги з митного оформлення товарів. Для митного оформлення таких вантажів часто потрібні дозвільні документи: санітарно-епідеміологічний висновок, ветеринарний або фітосанітарний сертифікат. Експортно-імпортні операції краще спланувати заздалегідь для максимально швидкого проходження митниці і доставки товару вчасно.
Планування, контроль та виконання транспортування, складування, митних операцій, пов’язаних з переміщенням хімічних товарів – серйозна задача, до виконання якого повинні допускатися тільки професіонали. У Неоліт Логістикс є вироблений стратегічний підхід до задач будь-якої складності і добре спланована програма дій навіть в екстремальних ситуаціях.

Залишилися питання?

Залиште свої контакти, щоб зв'язатися з нашим спеціалістом.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.