Липень 4, 2014

Цінова політика експедиційних компаній

Робота в сфері транспортної логістики, залежна від сформованого стійкого думки замовників про те, що послуги транспортно-експедиційних компаній – це дорога послуга, тому замовники намагаються працювати з одним перевіреним перевізником і так далі. Можна абсолютно впевнено заявити, що не завжди послуги ТЕП дорожче. А часто переплативши, замовник економить час, сили, іноді свій спокій, цілісність і безпеку вантажу.

Стаття розкриває, яким чином все ж формується ціноутворення транспортно-експедиційних компаній. Отже, що ж замовнику дають послуги ТЕП? Працюючи з одним перевізником, великі підприємства ризикують зіткнутися з дефіцитом автомобілів. Це пов’язано з тим, що середні і дрібні автоперевізники працюють в одному напрямку: наприклад, здійснюють вантажоперевезення по Дніпру, тільки Дніпро-Київ, і т.д., а менеджер ТЕП може надати в 80% випадків автомобіль в потрібні терміни за потрібною напрямку, за винятком 20% тих можливих варіантів, якщо напрям справді «глухе». Тобто коли в одному з напрямків за маршрутом немає зворотних завантажень. Експедиційні компанії можуть надати різні види транспорту (трали, тенти, рефрижератори, малогабаритні автомобілі тощо), тоді як перевізники мають в своєму автопарку не всі транспортні засоби. ТЕП працюють з усіма видами оплат: б / н з ПДВ, б / н на третю групу (або єдиний податок) та іншими видами оплат. У той час як не всі перевізники працюють з усіма формами оплат, а на увазі нинішньої нестабільної економічної обстановки, 70% перевізників перейшли на готівкову форму оплати. Обмеження у формі оплати буває вкрай незручним для замовника. Відмінною рисою роботи з великими підприємствами є те, що багато компаній працюють з відстрочкою платежу (5,10,30 днів, після вивантаження, за оригіналами документів і т.д., і т.п.) При відстрочках платежу експедиційні компанії беруть на себе ризики пов’язані з втратою грошових коштів, втрати оборотних коштів, пов’язані з відстрочкою платежів. Експедиційні компанії намагаються надавати комплексні послуги, такі як надання брокерських послуг і страхування вантажів.

Важливим і невід’ємним моментом в роботі з експедиційними і великими автотранспортні підприємствами, є той фактор, що вони дорожать своїми клієнтами. Вони спрямовані на довгострокову якісну роботу, і в різних конфліктних ситуаціях намагаються максимально гнучко вирішувати всі спірні питання, якщо такі виникають.

У виду розглянутих вище за і проти, не складно уявити собі масштаби роботи експедиційних підприємств. І оцінивши всі переваги роботи безпосередньо з транспортно-експедиційними компаніями, для замовника вантажоперевезень питання про ціноутворення експедиційних компаній стане більш прозорим і зрозумілим.

Залишилися питання?

Залиште свої контакти, щоб зв'язатися з нашим спеціалістом.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.