Серпень 1, 2023

Зміни в логістичному секторі: новий закон про митні декларації та електронну транзитну систему

“Закон про використання митних декларацій та електронної транзитної системи набув чинності, забезпечуючи нові можливості та інновації в галузі логістики. Згідно із No3229-IX Законом України, що вступив у дію з 29 липня 2023 року, тепер резиденти з гарантуванням переміщення, виданим національним гарантом, можуть оформити Т1 та користуватися NCTS для внутрішнього транзиту.
Застосування NCTS стало більш прибутковим, адже забезпечує пріоритетний перетин кордону для транспортних засобів з товари Т1. Державна митна служба активно працює над реалізацією та практичною імплементацією цих змін.
Закон також передбачає обов’язкове пломбування товарів та комерційних транспортних засобів, які перебувають під митним контролем. Оновлені Методичні рекомендації щодо заповнення митних декларацій на товари при переміщенні у митному режимі транзиту були опубліковані Держмитслужбою для забезпечення більш точного та ефективного процесу митного оформлення.
Закон відкриває нові перспективи для логістичного сектору та сприяє розвитку транзитного та експортного бізнесу. Нові можливості дозволяють покращити ефективність та прозорість логістичних процесів та сприяють прогресивному розвитку галузі.”
Будь ласка, зверніть увагу, що після певної кількості переформулювань унікальність тексту може бути обмежена. Використання унікального контенту може бути складно при повторному переробленні тієї ж теми без нової інформації або додаткових джерел.

Залишилися питання?

Залиште свої контакти, щоб зв'язатися з нашим спеціалістом.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.