Березень 6, 2024

Столичне засідання: Україна прискорює інтеграцію через оновлення Митного кодексу

У столиці пройшов історичний захід керівництва Міністерства фінансів та Державної митної служби з управління Програмою Європейського Союзу щодо сприянню менеджменту державних фінансів, де обговорювалася створення оновленого Митного кодексу України, що грунтується на передовому досвіді Європейського Союзу.

Засідання, що відбулося 29 лютого, стало першим кроком у напрямку впровадження в Україні сучасних стандартів фінансового адміністрування і митниці, які відповідають вимогам європейських стандартів.

Головною метою співпраці Мінфіну та Держмитслужби є покращення роботи управління фінансовими процесами та оптимізація митних процедур, що дозволить Україні прискорити інтеграцію в європейське співтовариство.

Юрій Драганчук, заступник міністра фінансів з питань європейської інтеграції та голова ради Фонду розвитку підприємництва, оголосив про утворення 15 груп експертів, які повинні розробити концепцію оновленого Митного кодексу України, враховуючи передовий досвід країн ЄС, з метою подальшого обговорення з громадськістю та представниками підприємств.

Одним із стратегічних задач реформування митної системи України є покращення розвитку міжнародної комерції. Адаптація міжнародних стандартів щодо скорочення митних процедур та зменшення інтервалу оформлення товарів посприяє зростанню експортно-імпортних дій на українських кордонах.

Залишилися питання?

Залиште свої контакти, щоб зв'язатися з нашим спеціалістом.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.