Вересень 26, 2014

Специфіка застосування вантажної техніки в ланцюжку поставок Логістична компанія

Ланцюг поставок Логістична компанія – це ланцюг, по якій проходить матеріальний та інформаційний потік від постачальника до споживача (транспортування, тимчасове зберігання, надання послуг складування).

Основною умовою успішної діяльності ланцюжка поставок є забезпечення високої швидкості проходження по ній вантажів і мінімізація витрат на обробку вантажів.

Використання навантажувального обладнання дозволяє полегшити ці трудомісткі і важкі завдання, підвищити продуктивність роботи, скоротити час простою транспорту.

Вантажники і підйомники

До найбільш актуальному погрузочному обладнання відносять навантажувачі та підйомники.

Навантажувачі призначені не тільки для підйому вантажу на потрібну висоту, але і для його перевезення. Дана техніка ділиться на два типи: автонавантажувачі та електронавантажувачі. Автонавантажувачі відрізняються більшою маневреністю і не вибагливі у використанні. Тому їх можна застосовувати для роботи, як на відкритому просторі, так і всередині приміщень.

Мінусом даної вантажної техніки є підвищений шум при роботі і вихлопи.

Автонавантажувачі бувають дизельні, бензинові та газово-бензинові. Дизельні економічніші, але в процесі роботи видають занадто багато шуму. Навантажувачі, які працюють на бензині, більш тихі, але вимагають великих витрат на паливо. Газово-бензинові навантажувачі можуть працювати і на бензині, і на газі. Їх перевага полягає в тому, що практично не виділяється дим в повітря, і вихлопні гази не мають запаху під час роботи на газу. Тому таку навантажувальну техніку можна експлуатувати в добре провітрюваних приміщеннях.

Електронавантажувачі працюють практично безшумно і абсолютно екологічні. Недоліком цього виду вантажної техніки є залежність від електроживлення. Крім того, на їх роботу впливає погода, тому таке обладнання, зазвичай, застосовується в закритих приміщеннях.

Штабелери

Для переміщення і підйому вантажу на певну висоту використовують штабелери. Кожен вид штабелеров має свої особливості. Наприклад, модель приводу вантажопідйомника визначає, чи буде це класична гідравліка з ручним приводом, електромеханічна або гібридна модель штабелера. Залежно від того, що врівноважує дане устаткування, бувають опорноконсольние, протівовесние або комбіновані штабелери. Виділяють також самохідну з електроприводом і беспріводние підйомну техніку. Також штабелери розрізняються за типом управління, механізму підйому і способом завантаження.

Ричтраки і візки

Своєрідним симбіозом навантажувача і штабелера є ричтраки, які перевозять вантажі, піднімають і переміщують їх по горизонталі. Ці висотні штабелери з висувною щоглою дозволяють обслуговувати вантажі на висоті від більш 6 метрів.

Також існує такий вид вантажної техніки як візки. Розрізняють ручні, гідравлічні і електровізка. Найбільш часто на складах використовується гідравлічний візок. Гідравлічні візки здатні піднімати вантаж вагою до 2 тон. Залежно від кількості вантажних коліщаток вони діляться на сингли (одне колесо) і тандеми (два коліщатка).

Конкуренцію гідравлічних візків складають електричні. Вони легкі у використанні, значно знижують фізичні навантаження працівників, задіяних при переміщенні вантажів. Такі візки також здатні виконувати певні функції за навантажувачів, що нерідко дає можливість оптимально вирішити питання транспортних витрат.

Залишилися питання?

Залиште свої контакти, щоб зв'язатися з нашим спеціалістом.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.