Квітень 2, 2024

Ризики крадіжки продуктів харчування в ланцюгу поставок

Високий ризик крадіжок харчових продуктів в глобальному ланцюгу постачань – одна з найактуальніших проблем для бізнесу: згідно зі звітом BSI Supply Chain Risk Insight Report 2023, цей сегмент є мішенню для злочинців, причому на продукти харчування та напої припадає 22 % усіх крадіжок. Це значно більше, ніж у попередні роки, коли цей показник становив 17 % у 2022 році та 14 % у 2021 році.

Аналітики зазначають, що така тенденція свідчить про те, що крадіжки продуктів харчування стають дедалі серйознішою проблемою в міру зростання цін і стабілізації попиту. Однією з основних причин такого зростання є зростаюча важливість товарів першої необхідності.

Однак, незважаючи на ці ризики, компанії можуть зробити певні кроки для забезпечення безпеки продуктів харчування. До них належать вдосконалення систем відстеження та моніторингу, використання новітніх технологій для запобігання крадіжкам і підвищення прозорості на всіх етапах ланцюжка поставок. Також важливо навчати персонал процедурам безпеки та планувати можливі крадіжки, щоб забезпечити оптимальний захист товарів на всіх етапах ланцюжка поставок.

Залишилися питання?

Залиште свої контакти, щоб зв'язатися з нашим спеціалістом.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.