Серпень 14, 2023

Прикордонний Контроль: Понад 700 Громадян України Відмовлено у Виїзді за Межі Країни за Липень

Протягом липневого місяця, під час проведення прикордонного контролю, більше ніж 700 громадян України, які виконували обов’язки водіїв суб’єктів господарювання, стали суб’єктами відмови у виїзді за межі країни. 

Загалом, починаючи з початку поточного року, прикордонні службовці відхилили більше ніж 7,200 осіб, які прагнули перетнути кордон через систему “ШЛЯХ”, проте не мали необхідних підстав для такого виїзду. За словами представників Держприкордонслужби, 1% осіб, що пройшли через систему пропуску з початку 2023 року, не повернулися до України після закінчення 60-денного строку перебування за кордоном.

Зазначається, що з приводу суб’єктів господарювання, які втрачають водіїв, застосовуються відповідні санкції. Минулого місяця, наприклад, “Укртрансбезпека” припинила доступ до системи для 13 ліцензіатів. Підрозділи Держприкордонслужби, взаємодіючи з іншими правоохоронними органами, розкривають злочинні схеми, пов’язані з організацією незаконних виїздів через кордон, що маскується під перевізників або волонтерів.

За незаконне перетинання державного кордону України, передбачена відповідальність за статтею 332 Кримінального кодексу України, яка передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.

Залишилися питання?

Залиште свої контакти, щоб зв'язатися з нашим спеціалістом.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.