Вересень 11, 2023

Одеська ОВА: Заборона руху вантажівок більше 24 тонн для підтримки місцевого руху та спецтранспорту

9 вересня 2023 року, Одеська обласна військова адміністрація (ОВА) прийняла важливе рішення, спрямоване на поліпшення життя місцевих мешканців та забезпечення нормального руху спецтранспорту в регіоні. Згідно з цим рішенням, заборонено рух вантажівок, які перевищують 24 тонни вантажної маси та мають навантаження на вісь більше ніж 7 тонн. Ця нова норма стала актуальною для вантажних автотранспортних засобів, які пересуваються в Одеському регіоні. ОВА переконана, що це рішення допоможе вирішити ряд проблемних питань, які виникли в регіоні під час воєнного стану.

Проте, не всі згодні з цією ініціативою. Асоціація міжнародних експедиторів України (АМЕУ) висловила свою категоричну незгоду щодо доцільності цього рішення. Вони наголошують на тому, що в умовах блокування портів Одеси альтернативні маршрути доставки вантажів з портів України до портів Румунії, Литви та Польщі стають надзвичайно важливими. Для забезпечення цих маршрутів використовуються комбіновані інтермодальні перевезення, які включають у себе вантажівки, а тепер таким транспортним засобам обмежено рух.

Українські транспортно-логістичні компанії активно працюють над забезпеченням стабільності в умовах вторгнення. Вони відзначають, що їх сфера безпосередньо пов’язана з багатьма галузями українського бізнесу, зокрема, з агропромисловим комплексом.

Умови, в яких українські компанії працюють над підтримкою експорту та постачанням вітчизняної продукції на міжнародний ринок, роблять важливим запитання про те, чому в країні створюються штучні перешкоди. АМЕУ закликає до об’єднання зусиль та розгляду ситуації з точки зору важливості для всієї української логістики та економіки загалом.

Залишилися питання?

Залиште свої контакти, щоб зв'язатися з нашим спеціалістом.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.