Лютий 3, 2015

Найдовші ШОСЕ СВІТУ

Найдовшим у світі шосе по праву вважається Панамериканське шосе, що з’єднує понад 10 країн і простягає на 24120 кілометрів. Решта ж магістралі є національними і знаходяться в Індії, Австралії, Канаді, їм і присвячений цей реліз.

Шосе “Золотий Чотирикутник” (Індія)

Почавшись у 2001 і закінчившись у 2011 році, будівництво індійського «Золотого чотирикутника» стало воістину масштабною подією. Це кільцеве шосе має довжину 5846 км, а вартість його оцінюється в 300 млрд індійських рупій. З 2012 року дорога, що сполучає Делі з Калькуттою, Мумбаї та Ченнаї, була відкрита для руху. Дорога має форму неправильного чотирикутника, тому одержала свою назву. Найдовшим є ділянка Калькутта – Ченнаї (1684 км). Відзначимо, що шосе має 4 смуги для руху (2 на 2), а в деяких місцях – по шість (3 на 3).

Трансканадське шосе (Канада)

Однією з найдовших доріг (7281 км) володіє другим за величиною у світі держава – Канада. Трансканадське шосе з’єднує всі 10 канадських провінцій і практично всі столиці, обходячи лише Торонто, Квебек і Галіфакс.
Відмінною рисою даної магістралі є те, що вона має початок і кінець на острівній частині країни, повідомлень з якої здійснюється поромами.

Автомагістраль 1 (Австралія)

Найдовшою в Південній півкулі по праву є австралійська Highway 1 (14500 км). Обгинаю весь континент, магістраль проходить через всі штати Австралії. Острівна Тасманія, що має також ділянку цього шосе, з’єднується з головною трасою поромом. Поєднуючи всі головні міста Австралії (Сідней, Брисбен, Дарвін, Аделаїда, Мельбурн), Автомагістраль 1, однак, мине австралійську столицю Канберра.

Панамериканське шосе

Найдовшим шосе, про який згадувалося на початку релізу, є Панамериканське шосе. Воно з’єднує 12 держав Латинської Америки – від Мексики до Аргентини. Офіційна довжина цього шосе, занесена в Книгу рекордів Гіннеса, становить 24140 км. Траса починається в Мексиці (місто Нуево-Ларедо), лежить до Мехіко, далі вздовж Тихоокеанського узбережжя до чилійського Вальпарісо, там повертає на схід до Буенос-Айресу. Панамериканське шосе має також 100-кілометровий розрив на кордоні Панами та Колумбії.

Залишилися питання?

Залиште свої контакти, щоб зв'язатися з нашим спеціалістом.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.