Серпень 28, 2023

Спрощена процедура перетину кордону для вантажних поїздів між Україною та Молдовою

Парламент України недавно ухвалив рішення про затвердження змін в Угоді між Урядом України та Урядом Республіки Молдова, спрямованих на оптимізацію функціонування залізничного транспорту. Інформацію про це отримали від прес-служби Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України (МРГТІ) через соціальну мережу Facebook.

Підтверджені зміни відкривають можливість для здійснення транзитних перевезень у маршруті Етулія (Молдова) – Рені (Україна) – Джурджулешти (Молдова), і це вже не вимагатиме обов’язкової тривалої зупинки в Рені. Ця зміна стосується будь-якого типу рухомого складу та вантажів, що проходять через станції Республіки Молдова та України, або прямують транзитом через їхні території, зокрема, на маршрути Джурджулешти (Молдова) та Галац-Ларга (Румунія).

Ці зміни також допоможуть збільшити пропускну здатність на пунктах пропуску Фрікацей-Етулія та Рені-Джурджулешти.

“Ці позитивні зміни сприятимуть значному прискоренню та поліпшенню залізничних вантажоперевезень між Україною та Молдовою. Крім цього, вони ще більше підвищать експортний потенціал портів Дунайського кластера”, – відзначив Олександр Кубраков, віце-прем’єр-міністр та міністр розвитку громад, територій та інфраструктури.

Залишилися питання?

Залиште свої контакти, щоб зв'язатися з нашим спеціалістом.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.