Липень 11, 2014

Негабаритні перевезення

Перевезення негабаритних вантажів на сьогоднішній день досить затребувана зважаючи на необхідність доставок різного роду будівельної, сільськогосподарської, спеціальної, великих цистерн, промислового обладнання та інших негабаритних та великовагових вантажів.

Специфіка даних перевезень, крім необхідності використання спеціалізованого рухомого складу, складається з багатьох нюансів, без урахування яких безпечна і своєчасна доставка негабаритного вантажу до місця призначення неможлива.

Однією з основних проблем, з якими доводиться стикатися підрядникам будівельних, автомобільних і промислових компаній – це перевезення великогабаритної техніки. Важливо, щоб спецтехніка доставлялася до місця призначення вчасно і бажано в тому стані, в якому вона буде використовуватися.

Критерії, які визначають негабаритність вантажу є:

– Довга понад 22м;

– Ширина понад 2,6 м;

– Висота понад 4м від поверхні дороги;

– Фактична маса понад 38т.

(Згідно ПДР України)

   Основні негабаритні вантажі, які Неоліт Логістикс доводилося перевозити є:

– С / г техніка – комбайни, трактори;

– Будівельна техніка-, крани, бульдозери, балки, екскаватори, грейдери;

– Промислове обладнання – турбіни, трансформатори, прес-ножиці, металоконструкцій.

  Таким чином, в основному послугами негабаритних перевезень користуються, в основному, машинобудівні, нафтохімічні, металургійні, оборонні, сільськогосподарські та будівельні підприємства. При перевезенні негабаритних вантажів повинні дотримуватися не тільки правила, встановлені чинним законодавством України, а й порядок розміщення та кріплення вантажів, що транспортуються. Повинні бути оформлені належним чином супровідні документи та дозвіл на перевезення негабаритного вантажу.

    Транспортування негабаритних вантажів є складним і тривалим процесом і тому ділитися на кілька етапів:

  •      підбір підходящої транспортної або логістичної фірми;
  •      підбір спеціального транспорту з урахуванням всіх характеристик конкретного вантажу;
  •      вибір оптимального маршруту проходження;
  •      оформлення необхідних дозволів;
  •      організація супроводу вантажу.


     Вибрати підходящий транспортний засіб і оптимальний маршрут для перевезення негабариту допоможуть транспортні або логістичні компанії, що спеціалізуються на даного роду послугах. Крім того, вони відповідають за оформлення різних паперів і документів, необхідних для здійснення транспортування негабаритних вантажів.

    Саме на початковому етапі підбору підходящої транспортної або логістичної фірми, замовник ризикує здійснити перевезення з непрофільними компаніями, які негабаритні перевезення здійснюють від випадку до випадку. А це може спричинити за собою певні труднощі, на кожному з етапів – від розробки схеми маршруту, до безпосередньої доставки його в місце призначення.

    Отже, давайте розберемо існуючі ризики:

1.Некомпетентний перевізник. Перше з чим може зіткнутися замовник-це некомпетентність перевізника, яка може проявитися в:

– Недотриманням оного термінів доставки вантажу;

– Неналежний технічний стан трала;

– Отстутствие необхідних кріплень для вантажу і т.д.

2.Відсутність дозволу на перевезення. З метою отримання додаткового прибутку, перевізник може не оформити дозвіл на перевезення негабаритного вантажу, спробувати здійснити доставку «на авось». Але у випадку зупинки такого транспортного засобу, без належного оформлення дозвільної документації, співробітники ДАІ можуть «вилучити» транспортний засіб і поставити на штрафмайданчик, а це означає для замовника зрив термінів доставки і непотрібна головний біль. Дозвільні документи потрібні як при перевезеннях по Україні, так і здійснюючи міжнародні перевезення.

3.Страхованіе. Якщо вантажовідправник хоче застрахувати свій вантаж, то перевізник часто не зможе надати подібну послугу, оскільки не вважає це необхідним.

     Отже, з метою попередження усіляких ризиків та отримання комплексних послуг замовнику найкраще звернутися до логістичної профільної компанії, якою є Неоліт Логістикс. Ми можемо не тільки надати послугу вантажоперевезення «під ключ», але й уберегти клієнта від непотрібних проблем.

Залишилися питання?

Залиште свої контакти, щоб зв'язатися з нашим спеціалістом.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.