Вересень 24, 2012

Дистрибуція і логістика

«Неоліт ЛогістиксДНЕПР»: інновації в русі

Вважається, що для створення успішної транспортної компанії необхідні солідні інвестиції, наявність великого автопарку і штату співробітників. Всього цього не було у керівників дніпровської фірми «Неоліт ЛогістиксДНЕПР», проте за 8 років вони змогли вивести своє підприємство на лідируючі позиції не тільки в регіоні, але і в Україні. Сьогодні ця компанія входить в десятку найбільших транспортно / логістичних підприємств країни.

У чому ж секрет такого приголомшливого успіху?

Все почалося з ЗІЛа

Коли в 2004 р. Павло ІВЛЄВ з Дмитром Тюленєвим і Володимиром Лисоконєм вирішили розпочати свій бізнес і створити ТОВ «Неоліт ЛогістиксДНЕПР», вони не могли розпоряджатися великими фінансовими коштами. Зате за плечима у майбутнього директора були досвід роботи в солідній дистриб’юторської компанії і шлях від експедитора до керівника регіонального підрозділу логістики, а у його партнерів – досвід в торгівлі і в сфері послуг. Ось ці знання і навички, а також амбіції і всі свої гроші молоді партнери вирішили вкласти в … старенький зелений вантажівка ЗІЛ 130, який раніше перевозив скловату. Щасливі власники автомобіля відразу ж змінили профіль перевезень – ЗІЛ став возити продукти харчування. А ще через якийсь час засновники зрозуміли, що перспективніше надавати не тільки транспортні, але й експедиторське послуги.

Перший офіс компанії розташовувався в двох кімнатках, у яких працювали шість чоловік.

– На кожного співробітника доводилося по директору, – сміється керівник ТОВ «Неоліт ЛогістиксДНЕПР» Павло ІВЛЄВ.

Однак перші труднощі тільки розохотили бізнесменів. Вони поставили перед собою благородну мету: надавати клієнтам транспортно-експедиторські послуги якісно нового рівня. А щоб її досягти, засновники вирішили залучати для роботи в компанії лише справжніх професіоналів, створюючи їм всі можливості для самореалізації. В результаті сформувалася молода команда (сьогодні найстаршому співробітникові 28 років), яка пропонує клієнтам високу якість послуг і вигідні умови співпраці.

Результат такої політики не змусив себе довго чекати. За рахунок реінвестування прибутку «Неоліт ЛогістиксДНЕПР» здобувала нові автомобілі, розширювала штат співробітників і географію перевезень. Зараз автопарк компанії налічує 25 машин DAF та MAN. Крім того, компанія залучає до роботи вантажні автомобілі на довгостроковій договірній основі. Таким чином, в цілому в розпорядженні компанії більше 500 автомобілів різного типу і вантажопідйомності. А в офісі ТОВ «Неоліт ЛогістиксДНЕПР» трудяться 25 менеджерів – асів транспортно-логістичного справи.

Будь-який вантаж по плечу

Щоб домогтися успіху в умовах конкуренції, керівники компанії зробили ставку на такі перевезення, за які багато транспортні фірми просто не беруться. Орієнтація на негабаритні та надскладні вантажі виправдалася – з’явилися серйозні замовлення і постійні клієнти. Коли одному з найбільших підприємств Дніпра знадобилося доставити 84 тонную турбіну в Казахстан, кращі умови запропонував саме «Неоліт ЛогістиксДНЕПР». Через місяць вантаж, який неможливо було перевезти залізницею, за допомогою спеціаль ного трала в цілості й схоронності доставили в пункт призначення. При цьому для здійснення рейсу на шляху проходження доводилося демонтувати електричні дроти і дорожню огорожу.

Ще один пам’ятний проект – перевезення 12 негабаритних модулів обладнання для нафтового терміналу (довжина – 12 м, ширина – 3,5 м, висота – 4 м) з Дніпра в Поті. Вже під час рейсу з’ясувалося, що на шляху проходження автомобіля є міст, про існування якого не говориться ні в одних документах.

– Довелося приганяти інший, більш низький трал з Туреччини, перевантажувати кожен модуль вантажу і провозити під мостом. Все це зайняло тиждень, – згадують менеджери «Неоліт ЛогістиксДНЕПР»

На сьогоднішній день компанія сповідує комплексний підхід у забезпеченні усього логістичного ланцюжка, надаючи послуги не тільки по перевезенню, але і по виконанню вантажно розвантажувальних робіт, супроводу вантажу, отриманню необхідних погоджень і дозволів, митного оформлення, страхування та складування. Таким чином, клієнти позбавляються від необхідності укладати договори з декількома виконавцями.

– Клієнту достатньо дати завдання – допустимо, перевезти вантаж з вказаними параметрами з точки А в точку Б. Цієї інформації нам вистачить для здійснення перевезення, – пояснює П. ІВЛЄВ.

За його словами, компанія може доставити будь-який вантаж, який теоретично можливо перевезти автомобільним транспортом, в т.ч. палетування, насипні, наливні, небезпечні і негабаритні вантажі.

Людський фактор

Але найголовніша перевага «Неоліт ЛогістиксДНЕПР», на думку її керівників, – команда професіоналів, які постійно удосконалюються самі і прагнуть до поліпшення процесу перевезень. Цей принцип виражений і в слогані компанії: «Інновації в русі».

– Фахівці нашого підприємства постійно розвиваються, рухаються тільки вперед, вирішуючи все більш складні завдання і удосконалюючи логістичні процеси, – розповідають засновники. – Так, наприклад, одне з ноу хау «Неоліт ЛогістиксДНЕПР» – розробка власних комп’ютерних програм, які дозволяють здійснювати оперативний контроль перевезень, впровадження власної CRM системи на підприємстві.

Не гірше, ніж у Європі

За роки роботи «Неоліт ЛогістиксДНЕПР» зарекомендувала себе як серйозна компанія з непорушним правилом: «Кожну заявку потрібно виконати у що б то не стало» . Для її постійних клієнтів діють програми лояльності – відстрочки платежів, знижки при біль ших обсягах перевезення і при доставці вантажу в попут ном напрямку. Тому за роки кризи предприя нення не тільки не втратило жодного стратегічного партнера, але і в 4 рази збільшило клієнтську базу.

– В першу чергу, ми орієнтуємося на міжнародні перевезення, – уточнюють керівники підприємства. – Зокрема, регулярно здійснюються перевезення в країни колишнього СНД (Грузію, Казахстан, Росію), Німеччину, Нідерланди. Доставлені ем вантажі й в Польщу, Угорщину, Румунію, Чехія, Італію, Іспано нію, Англію, Швецію.

Незважаючи на жорстку конкуренцію, засновники «Неоліт ЛогістиксДНЕПР» з оптимізмом дивляться в майбутнє.

– Сьогодні на ринку транспортно-експедиторських послуг склалася цікава ситуація, – вважає Д. тюленів. – 90% перевізників – представники сверхмалого бізнесу, тобто ті, хто має всього 1-2 автомобіля і не в змозі забезпечити високий рівень послуг. А великі компанії можна перерахувати по пальцях однієї руки. Тому в наших довгостроковій планах – створити на базі ТОВ «Неоліт ЛогістиксДНЕПР» транспортну компанію європейського рівня з автопарком у 150 машин.

На думку керівників «Неоліт ЛогістиксДНЕПР», рівень кваліфікації працюючих у компанії фахівців не нижче, ніж у Західній Європі, тому фірма потенційно готова задовольняти потреби українських підприємств у перевезеннях на самому високому рівні якості.

На сьогоднішній день клієнти «Неоліт ЛогістиксДНЕПР» – понад 180 українських та зарубіжних компаній, серед яких «Корпорація Біосфера», «Дніпровський завод Інтрекорн», «Компанія Агротек», «Дніпротехсервіс», «Компанія Інтерпайп» і мн. ін

Залишилися питання?

Залиште свої контакти, щоб зв'язатися з нашим спеціалістом.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.