Липень 25, 2016

Українські товари і зарубіжні ринки

Українців не влаштовує якість продукції вітчизняного виробника, а іноземці навпаки охоче влаштовують гастрономічні тури по нашій країні. Наприклад, один великий представник китайської компанії відправляв літаком продукти з України в Піднебесну. Поки не виник конфлікт на Сході нашої країни.

Великі світові споживачі визнають, що українські товари виробляються з хорошого і якісного сировини. Нашу країну навіть називають «bread basked» (з англ. «Хлібний кошик»). Ми забезпечуємо зерновими продуктами багато країн, які не в змозі самі закривати потреба в якісній сировині. Ми поступаємося позиції з експорту зернових тільки США і деяких країнах Євросоюзу. Україна також є лідером з експорту горіхів, меду, яєць, курятини та сої.

Зарубіжні поставки на експорт приносять нашій країні 40% усієї виручки від реалізації с / г продуктів. Близько 42% надходить від продажу зернових, 23% від продажу рослинного масла і 17% від продажу готових продуктів. Основна частина від експортної виручки припадає на країни Азії – 46%, Європи – 27%, Африку – 13%, СНД – 10%.

Ми постачаємо ці дивні в основному сировиною, завдяки чому працює їх переробна промисловість. Таким чином вони не тільки забезпечують населення робочими місцями та готовими продуктами, а й отримують хороший прибуток від поставок вже готової продукції в Україну з нашого ж сировини (наприклад, італійські макарони з української пшениці).

Всі продукти української переробки кондитерські вироби, консервовані овочі та фрукти, мінеральна вода, соуси та інше в основному експортуються в країни СНД.

Україна знаходиться в десятці лідерів з експорту олії. Наші експортери контролюють майже 60% світового ринку цієї продукції.

Природно, що найближчим часом Україна не відмовлятиметься від експорту зернових продуктів. Експерти стверджують, що і географія поставок сильно не буде змінюватися. Імпортувати наше зерно буде так само Азія, Близький Схід і Африка. Серед великих покупців залишиться і Євросоюз, який споживає третину всього експорту зернових з України.

У перспективі Україні потрібно відмовитися за гонками валового доходу і зосередитися на переробної промисловості. Наприклад, експортувати не зерно, а борошно – продукт з більш високою вартістю.

Залишилися питання?

Залиште свої контакти, щоб зв'язатися з нашим спеціалістом.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.