Листопад 24, 2014

Контейнерні перевезення

Останнім часом перевезення вантажів контейнерами стають все більш популярними і актуальними.

Контейнерні перевезення є одними з найбільш безпечних, а завдяки високому кількості пропозицій ще й найбільш дешевими на ринку.

Такий вид перевезень дозволяє доставити необхідний вантаж, багаж і навіть цінні речі в будь-яку, навіть саму віддалену точку нашої планети. Вантажовідправник і одержувач в такому випадку можуть бути повністю впевнені в безпроблемно проходження вантажем всієї довжини маршруту.

Перед відправкою вантажу в контейнерах останні проходять ретельну підготовку і перевірку. Безпека вантажу в чому залежить від надійності контейнерів. Після дозволу технічних питань починається завантаження вантажу в контейнер. Тут важливо правильно упакувати вантаж і розмістити його в контейнері для запобігання деформації, пошкодження, перегріву або надмірного охолодження.

Один з головних недоліків контейнерних перевезень – необхідність повернення порожніх контейнерів, які не вдалося завантажити зворотним вантажем. У середньому на це число припадає 15% всіх контейнерів. Але ці додаткові витрати вдало перекриваються вигідними поставками.

Безпека контейнерних перевезень

Після ретельної перевірки і завантаження вантажу всі контейнери пломбуються. Це свідчить про повну безпеку знаходиться всередині вантажу. Після прибуття в пункт призначення контейнери перевіряються на наявність та збереження пломб. Без цього вантаж не приймається. Повну відповідальність за збереження вантажу несе грузоперевозчик.

Вантажний контейнер

Вантажний контейнер (від англійського дієслова to contain – утримувати всередині) – це транспортна одиниця, яка призначена для перевезень з можливістю багаторазового використання. Надійна конструкція контейнера забезпечує збереження вантажу, коли перевезення здійснюється кількома видами транспорту.

Винахідником контейнерних перевезень вважається американець Малкольм Маклін (Malcolm McLean). В кінці 30-х років 20 століття йому прийшла ідея створити транспортну одиницю, за допомогою якої можна перевозити вантаж автомобільним і морським видом транспорту без перевантаження.

Всі контейнери в незалежності від того, що в них перевозять, мають стандарти за такими критеріями:

  • габарити;
  • маса брутто;
  • конструкція приєднувальних пристроїв до рухомого складу;
  • приєднувальні розміри;
  • захватні механізми до машин для навантаження і розвантаження.

Найчастіше використовують контейнери вантажопідйомністю 3 та 5 тонн, а також 20- і 40-футові контейнери. Важкі і необ’ємні вантажі перевозять у 20-футових контейнерах. А для перевезення легких, але об’ємних вантажів використовують 40-футові High Cube контейнери.

Як і у всіх транспортних засобів, у контейнерів може бути 3 способи завантаження: верхній, задній і бічний.

Класифікація вантажних контейнерів

  • Рефрижераторні контейнери;
  • Oреn Tор;
  • Flat Rack;
  • Tank.

Для вантажів, які вимагають дотримання температурного режиму, використовують рефрижераторні контейнери.

У контейнерів Oреn Tор замість жорсткого типу даху м’який тент. Це дуже зручно для завантаження зверху.

Негабаритні вантажі перевозять на відкритих майданчиках Flat Rack.

У Tank -контейнери перевозять рідкі та газоподібні речовини.

Досвід і відповідальність – головні чинники успішних контейнерних перевезень будь-якого призначення. Неоліт Логістикс – справжні професіонали своєї справи, яким можна довірити найскладніші завдання.

Залишилися питання?

Залиште свої контакти, щоб зв'язатися з нашим спеціалістом.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.