Жовтень 31, 2023

Зміни в митному контролі в Україні з 7 листопада 2023: що варто знати

За тиждень, починаючи з 7 листопада 2023 року, в Україні стануть діяти нові правила щодо митного контролю та оформлення як для імпортних, так і для експортних вантажів. Інформація про ці зміни була надана Логіст.Today за даними прес-служби Європейської бізнес-асоціації (ЄБА).

Компанії, які не змогли отримати необхідні спрощення та пільги, передбачені Митним кодексом України або Конвенцією про режим загального транзиту, зобов’язані будуть пред’являти свої товари до митниці. Це означає, що їм доведеться доставити товари до митниці, де проводитиметься митне оформлення. На жаль, кількість компаній, які вже скористалися спрощеннями, передбаченими у рамках Авторизованого Економічного Оператора (АЕО) та режиму спільного транзиту, є досить обмеженою, за даними ЄБА.

Важливо зазначити, що пропозиція бізнесу щодо відстрочення введення зазначених змін, зокрема щодо скасування спрощених декларацій типу ЄА, не отримала підтримку на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики. Також, будуть вилучені певні положення з Митного кодексу, які дозволяли уникнути пред’явлення експортних товарів до митниці. Представники Держмитслужби зазначили, що вони готові до впровадження цих змін та, за необхідності, готові перевести відповідні підрозділи на цілодобовий режим роботи.

Держмитслужба буде інформувати про ці зміни на своїх офіційних ресурсах та в соціальних мережах. Крім того, вони планують створити безкоштовні зони митного контролю, де буде можливість пред’являти товари до митниці, декларувати їх та пломбувати для експорту без необхідності сплачувати за послуги митного терміналу.

Залишилися питання?

Залиште свої контакти, щоб зв'язатися з нашим спеціалістом.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.