Жовтень 20, 2024

Як вибрати надійного вантажоперевізника?

Вибір надійного транспортного партнера, який перевезе вантаж безпечно, швидко та за доступною ціною, може бути складним завданням через величезну кількість наявних варіантів. Кожна компанія розписує свої переваги. За такого великого вибору може бути складно визначити найбільш придатного для конкретних потреб перевізника. Щоб не помилитися, важливо враховувати низку аспектів.

Перш ніж зробити вибір, важливо ретельно оцінити та розглянути професійні стандарти та їхню відповідність конкретною компанією. Пропонуємо кілька важливих критеріїв, які прояснюють, як вибрати надійного вантажоперевізника.

Співвіднесіть транспортні вимоги та можливості оцінюваного перевізника

Надійні компанії, які вже багато років є на ринку, пропонують широкий спектр послуг. Обов’язково уточніть варіанти доставки: авіаперевезення, морські, автомобільні та залізничні перевезення. Дізнайтеся, чи є у компанії послуга мультимодальних та збірних перевезень.

Важливо дізнатися, чи допомагає компанія з підготовкою супровідних документів, у тому числі необхідні сертифікати та ліцензії, чи забезпечує відстеження вантажу в дорозі. Якщо ви плануєте регулярні великі відправлення, дізнайтеся, чи достатньо потужності компанії для охоплення обсягу передбачуваних поставок.

Зустріч та консультація з усіх цих питань допоможе зрозуміти, чи будуть ваші потреби у доставці ефективно задоволені.

Оцініть використання технологій

Перевірте використання перевізником сучасних технологій. Наскільки це пов’язано із тим, як вибрати вантажоперевізника? Безпосередньо! Сьогодні технології необхідні для ведення будь-якого виду бізнесу, оскільки вони підвищують продуктивність, прискорюють процеси та скорочують ризики інцидентів. Тому будьте обережні з компаніями, які не володіють технологічними навичками, не ведуть сайт, не можуть гарантувати відстеження вантажу в дорозі. Сучасна робота транспортної компанії передбачає, що менеджери будуть взаємодіяти з відправниками вантажу в режимі онлайн. Надійна логістична компанія повинна використовувати онлайн-інструменти та платформи для автоматизації та оцифрування всіх своїх дій.

Вивчіть досвід транспортної компанії

Цей пункт перетинається із оцінкою можливостей. Адже досвід і можливості йдуть пліч-о-пліч. Якщо транспортна компанія має достатній досвід, менеджери, логісти, юристи з самого початку розкажуть правильний алгоритм вантажоперевезення та допоможуть вам його пройти, це стосується розробки маршруту або отримання певних ліцензій та сертифікатів. Такі компанії відповідають галузевим стандартам та можуть ефективно виконувати свою роботу.

Перевірити досвід можна за відгуками про вантажоперевізника. Багато компаній вказують своїх клієнтів на сайті як «успішні кейси». Витратьте трохи часу, щоб зв’язатися зі своїми попередниками та отримати незалежний коментар про співпрацю. Уникайте компаній, які не досвідчені та мають менш ніж річний досвід роботи в галузі. Можливо, вони у перспективі стануть лідерами ринку. Але вантаж потрібно відправити вже завтра.

Налагоджена партнерська мережа

Як вибрати перевізника? Дізнатися про його професійні контакти. Транспортної компанії не обов’язково мати тисячний автопарк, власні літаки та склади у кожному місті. Але важливо, щоб вона створила комплексну логістичну мережу, співпрацюючи з постачальниками послуг у різних сегментах та різних країнах. Така співпраця дозволяє вантажоперевізнику надавати ширший спектр послуг та задовольняти різноманітні потреби клієнтів від простих автомобільних перевезень від дверей до дверей до експрес та мультимодальних перевезень з перевагою та маркуванням вантажу в дорозі.

Адекватна ціна

Перед тим як вибрати перевізника вантажів, досліджуйте ринкові ціни. Завжди хочеться заощадити, зокрема на доставці. Проте ризикувати вантажем чи термінами постачання категорично не можна. Якщо вам пропонують доставку занадто дешево, можливо не буде дотримано термінів і ваші товари будуть відправлені попутним вантажем. Або не буде дотриманий температурний режим під час доставки та тимчасового зберігання. Інакше звідки економія? Погодьтеся, набагато вигідніше заплатити чесну, об’єктивну ціну, яку вантажоперевізник може пояснити за «статтями».

Додатковий сервіс

Він важливий для компаній із невеликим власним штатом або за відсутності досвіду. Якщо компанія пропонує послуги під ключ, для таких відправників це ідеальний варіант. Наприклад, якщо ви відправляєте вантаж за кордон, вам потрібні послуги брокера. Якщо перевізник пропонує страхування вантажу, слід погоджуватися. Адже всі ці пункти важливі і вам доведеться ними займатися самому, і щоразу переплачувати, отримуючи «сервіс» у різних компаній. Те саме стосується складських та вантажних послуг.

Знання, дотримання нормативних вимог та безпека

Постачальники транспортних послуг повинні дотримуватися низки галузевих правил та стандартів. Переконайтеся, що обраний вами постачальник дотримується всіх відповідних місцевих та міжнародних стандартів та правил безпеки, щоб гарантувати, що товари будуть доставлені до пункту призначення законно та безпечно.

Стратегія довгострокових відносин

Якщо перевізник цінує вас як партнера, він запропонує всі зусилля, щоб наступного разу при необхідності доставки вантажу ви прийшли до нього. І тому компанії використовують різні стратегії, акції. По-перше, це реальний шанс отримати знижку, по-друге, можна розраховувати, що за вами «закріплять» того ж менеджера, який уже працював із вами та знає всі нюанси співпраці. Ну і це ще економія часу. Адже вам наступного разу не доведеться ламати голову, як вибрати вантажоперевізника. Контакти надійного партнера вже будуть у вашій записнику.

Гнучкість та адаптивність

У такій динамічній галузі, що змінюється, як транспорт і логістика, адаптивність має важливе значення. Шукайте постачальників, які гнучкі та здатні підлаштовуватися під несподівані зміни запиту на основі логістичних потреб відповідно до типу товару, ваги, розміру, місця призначення, графіка тощо.

Висновок

Дехто думає, що ідеальний вантажоперевізник — це просто той, хто може перевезти вантажі з одного пункту до іншого. Але практика та наведені вище критерії показують, що це набагато більше, ніж просто доставник товарів чи сировини.

Пам’ятаючи про ці ключові моменти, ви зможете налагодити продуктивні відносини з надійними постачальниками транспортних послуг. У компанії «Неоліт Логістикс» працюють експерти в галузі логістики та послуг з перевезень із більш ніж 16-річним досвідом. Ми допомагаємо нашим клієнтам стати більш конкурентоспроможними, оптимізуючи їх логістичні операції та пропонуючи персоналізований сервіс відповідно до потреб та особливостей бізнесу. Ми пропонуємо послуги «під ключ», щоб наші клієнти могли забути про логістичні аспекти та зосередитися на інших важливих сферах діяльності. Хочете дізнатися, чим ми будемо корисні вам у профільному середовищі? Зв’яжіться з нами і поговоримо про це більш детально.

Залишилися питання?

Залиште свої контакти, щоб зв'язатися з нашим спеціалістом.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.