Листопад 27, 2023

Складнощі на дорогах!

Водіїв України обовіщають про надзвичайно складні умови на дорогах, що виникли через аномальні погодні умови у кількох регіонах країни. Згідно з повідомленням голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України, Мустафи Найєма, на автодорогах формуються снігові кучугури висотою до 1,5 метра, а швидкість вітру сягає 30 м/с. Ці деталі були оприлюднені в Facebook, підкреслюючи, що така ситуація призвела до серйозних ускладнень на дорогах кількох областей України.

Станом на 7:30 27 листопада найбільше снігових утруднень зафіксовано на дорогах Одеської та Миколаївської областей, де кучугури досягають висоти від 60 до 200 сантиметрів. У північних регіонах України снігові утруднення становлять 20-30 сантиметрів, тоді як Захід і Центр країни висота снігових утворень досягає близько 10 сантиметрів.

Зауважимо, що через значну кількість опадів та сильні пориви вітру на окремих ділянках доріг ускладнено рух. Найбільше постраждала Одеська область, де на 14 ділянках вже відбулося блокування через снігові кучугури, в які потрапило понад трьохсот ТЗ. У Миколаївській обл. також зафіксовано 4 складні ділянки, де опинилися 7 транспортних засобів, та в Кіровоградській області – 3 ділянки з 60 транспортними засобами в снігових кучугурах.

Умови важко впливають на роботу служб з очищення доріг. Навіть при використанні додаткової техніки потужний вітер ускладнює оперативне прибирання автодоріг. Наразі на дорогах задіяно більше тисячі одиниць техніки та приблизно півтори тисячячі робітників. За останню добу вже витрачено 25,5 тонн піщано-сольової суміші та понад 300 тонн чистої солі.

У зв’язку із складним становищем в Одеській обл. тимчасово припинено рух на більшості автошляхах та автомагістралях. Зокрема, для всіх транспортних засобів закриті М-15 (Одеса-Рені), М-16 (Одеса-Кучурга) та М-05 (Київ-Одеса) через негоду. Також обмежено рух для великовагових транспортних засобів на М-28 (Одеса-Південний-/М-14/).

В Миколаївській обл. також встановлено обмеження для всіх видів транспорту на М-13 (Кропивницько-Платонове), Н-24 (Благовіщенське-Миколаїв), P-72 (КПП Олександрівка), Т-16-06 (Миколаїв-Доманівка-Берізки) та Т-15-04 (Первомайське-Новоукраїнка).

У Кіровоградській обл. дорожні обмеження введено на М-13 (Кропивницький – Платонове) та M-30 через Кропивницький. У Черкаській області тимчасово обмежено рух для вантажного на Н-01 (Київ – Знам’янка).

Водіям настійно рекомендується слідкувати за оновленнями інформації та дотримуватися встановлених обмежень для забезпечення безпечного та своєчасного переміщення.

Залишилися питання?

Залиште свої контакти, щоб зв'язатися з нашим спеціалістом.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.