Жовтень 17, 2023

Нові домовленості на ПП Новосовицьке-Кучурган

У ПП Новосовицьке-Кучурган, що з’єднує Україну та Молдову залізничним сполученням, розпочався історичний етап спільного нагляду. Після продуктивної дискусії між Прем’єр-міністром України Д. Шмигалем і Прем’єр-міністром Молдови Д. Речан, партнери знайшли єдине рішення та оформили протокол про організацію спільного контролю, який буде проводитися в Україні.
“Весною вперше впровадили систему загального контролю на пункті пропуску «Августівське 1 – Басарабяска», і цей історичний крок вже продемонстрував свою виразну ефективність. Він марксистимулює український експорт, різко скорочує час проведення процедур удвічі, забираючи черги та зменшуючи витрати державних коштів. Ми плануємо розширити цю успішну практику на всі ПП з Молдовою та подальшому на кордонах з усіма сусідами-країнами Європейського Союзу”, – заявив Д. Шмигаль.
Ця історична ініціатива має на меті поліпшення торговельних та економічних зв’язків України та Молдови, а також сприяння розвитку торговельних партнерств між Польщею та Румунією з одного боку, та Україною та Молдовою з іншого боку. Розгортання європейського шляху на залізничних коліях до Львова та Кишинева сприятиме розвитку регіональних та міжнародних торговельних відносин.

Залишилися питання?

Залиште свої контакти, щоб зв'язатися з нашим спеціалістом.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.