Січень 5, 2016

Морські перевезення від групи компаній Неоліт Логістикс

Контейнерні перевезення морем по праву вважаються одним з найбільш дорогих і перспективних видів послуг логістики. До них вдаються як великі компанії, так і невеликі. Серед приватних осіб та ПП популярні збірні контейнерні перевезення в Україні і на експорт. Але доставка – досить складний процес. Якщо Вам потрібно замовити морські вантажоперевезення, обов’язково проконсультуйтеся у фахівців Неоліт Логістикс.
Механізм проведення доставки
Морські перевезення вантажів специфічні, оскільки апріорі є міжнародними. Як і будь-який вид транспортування через кордон вони вимагають відповідного пакету документів. Всі морські перевезення в Україні проходять за наступним сценарієм.
Стандартний або збірний вантаж пакується в контейнери. Їх опечатують і складаються необхідні транспортні та митні документи. Після за допомогою ЖД-вагонів або контейнеровозів відправлення доставляють в порт. Там контейнери перевіряють і завантажують на судно, наступне за визначеним маршрутом. По закінченню морської вантажоперевезення (прибуття в порт одержувача) все відбувається в зворотній послідовності. Точно так само проходить транспортування негабариту.
Враховуючи багатоетапність доставки, дуже важливо контролювати рух вантажу на всіх відрізках шлях і під час вантажно-розвантажувальних робіт. Тому, краще скористатися послугами транспортної компанії з позитивною репутацією, яка не тільки повністю простежить за всім процесом контейнерного перевезення, але також зможе гарантувати збереження відправлення і дійсно працюючу страховку.
Переваги та недоліки морських перевезень вантажів
Морські контейнерні перевезення, як і будь-який тип транспортування вантажів, мають свої типові особливості. Виходячи з них, можна зрозуміти, чи підходить цей вид доставки в даній ситуації або краще скористатися іншими послугами.
Переваги
Безпека. Контейнерні перевезення проходять у відносно безпечній обстановці. Аварії трапляються набагато рідше, ніж у випадку з автомобільним транспортом. Тим більше, морська хитавиця впливає на вантаж не так згубно, як різкі зупинки і удари на дорозі через непередбачених ситуацій і пошкодження асфальту.
Вартість. Транспортне судно уміщає на борту від 1000 до 21000 стандартних контейнерів від різних замовників. Це помітно здешевлює вартість контейнерних перевезень в Україну чи закордон для кожного клієнта. Чим більше вантажу потрібно доставити, тим дешевше вийдуть послуги (у відсотковому співвідношенні).
Дотримання термінів. Фактично, морські вантажоперевезення проходять за суворо визначеними маршрутами. Але в море немає поганих доріг, аварійних мостів і пошкоджених рейок. Транспорт може незначно затриматися через шторм або поломки. Це рідкісні випадки, але відправляти швидкопсувні продукти морем не варто.
Необмежена відстань. Морські перевезення в Україні практикуються досить давно. Їх використовують більшість великих виробничих підприємств, що працюють на зовнішньому економічному ринку. Звідси – налагоджений графік доставки в будь-яку точку світу.
Розвинена інфраструктура. Величезним плюсом контейнерних вантажоперевезень по морю є їх сумісність з іншими видами транспортування. Інфраструктура в цьому плані розвинена досить добре. Немає проблем з тим, щоб провести контейнерне перевезення з України або назад. Вихід на портові міста є як із землі (автотранспорт, ЖД-вагони) так і з повітря (літаки).
Будь-який тип вантажу. Обсяг морського судна дозволяє вмістити вантаж будь-якого розміру і типу: стандартний, сипучий, наливна, великогабаритний і т.д. У деяких випадках морські перевезення в Україні вважаються єдиним рішенням логістичної завдання.
Недоліки
Складність процесу. У процесі доставки Ваш вантаж як мінімум двічі змінює транспортний засіб. З цим пов’язані певні незручності. Тому займатися морськими вантажоперевезеннями повинні тільки досвідчені логісти з розвиненими зв’язками.
Швидкість. Судно з контейнерами на борту не може рухатися швидко. Додайте сюди поправку на погодні умови в певну пору року. Для термінової доставки і швидкопсувних товарів краще вибрати авіаперевезення.
Як бачите, незважаючи на безпеку і універсальність, деякі фактори обмежують сферу застосування морських перевезень вантажів. Щоб вибрати оптимальний метод доставки (морем, сущою або повітрям), точно розрахувати її вартість, терміни і рентабельність, зверніться до фахівців Неоліт Логістикс. Вони швидко проведуть всі необхідні обчислення і запропонують Вам кращі варіанти. Працювати з нами – правильне рішення для великого, середнього та малого бізнесу в довгостроковій перспективі.
У випадку, коли у вас виникає потреба у здійсненні перевезення вантажів ви можете сміливо звертатися до нас.
У найкоротші терміни ми здійснимо прорахунок по необхідному Вам напрямку і підберемо необхідний тип контейнера виходячи з Ваших потреб.

Залишилися питання?

Залиште свої контакти, щоб зв'язатися з нашим спеціалістом.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.