Липень 22, 2019

Досвід міжнародного перевезення орангутанів

Маршрут перевезення:
Ла Буасьер-дю-Доре (Франція) Харків

 Напевно, Ви вже чули, що в Харківський зоопарк (який зараз все ще на реконструкції) прибули нові мешканці –  орангутани. Так ось, саме Група компаній «Неоліт Лоджистікс» організувала доставку і митне оформлення Жори та Флори в Харків. Саме перевезення пройшло дуже успішно, а головне – мега-швидко!

     Основні труднощі, з якими довелося зіткнутися при організації цього перевезення:

Оформлення документації. Нашим «пасажирам» довелося пройти жорсткий ветконтроль, здати безліч аналізів, зробити ряд щеплень. Вся інформація повинна була бути внесена в спеціальний сертифікат відповідно до вимог українських ветеринарів.

Невпинний рух транспорту. Саме тому тварини так швидко були доставлені до місця розвантаження. Адже подолати відстань в 3200 км вдалося всього за 57 годин, в тому числі пройти український кордон – усього за 38 хвилин! О 9:00 9.07.2019 у французькому Зоо La Boissière du Doré почалося завантаження тварин, а о 17:25 11.07.2019 в Харківському зоопарку –  вивантаження. Звичайно, одна людина не може перебувати стільки часу за кермом, тому водії заздалегідь вирушали літаком до місця «зміни караулу».

Вольєр як Зона тимчасового митного оформлення. Тобто потрібно було прямо в зоопарку захистити територію, позначити її «Місцем тимчасового митного оформлення», запросити митного інспектора. Усієї складності процесу Жора і Флора на собі не відчули. У них просто зчитали інформацію на чіпах, і вони продовжили жити звичайним життям, а сам процес розмитнення продовжився вже на наступний день.

     Варто відзначити, що такого роду перевезення повинен здійснювати тільки європейський ліцензований перевізник, що входить до EAZA, та має спеціально пристосовані авто. Тому ще півроку тому ми почали переговори з Crossborder Animal Services BV, які і стали нашим партнером в даному перевезенні. Всю дорогу тварин супроводжував французький кіпер –  співробітник зоопарку La Boissière du Doré, який їх годував, поїв і спостерігав за їх фізичним і психологічним станом.

      До речі, це перші офіційно завезені до Харкова суматранські орангутани!

      Інтерв’ю з представниками зоопарку можна подивитися тут

     Всі вищезазначені дії були зроблені лише з однією метою –  створити максимум комфорту і мінімум стресу для тварин! Співробітниками Харківської філії завдання було вирішено на найвищому рівні. Маючи такий успішний досвід, неолітовці сподіваються знову організувати доставку таких надзвичайно прекрасних «вантажів», але вже –  зі Швейцарії та Угорщини.

     Після завершення реконструкції Харківського зоопарку кожен відвідувач зможе побачити всіх тварин на власні очі.

Залишилися питання?

Залиште свої контакти, щоб зв'язатися з нашим спеціалістом.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.