Листопад 26, 2015

Небезпечні вантажі

Небезпечні вантажі це матеріали у твердому, рідкому і газоподібному вигляді, які за властивими їм фізичним і хімічним параметрам мають великий рівень небезпеки і можуть впливати на життя, наносити екологічну шкоду і шкоди навколишньому середовищу.

    Транспортування таких вантажів регулюється нормативно-правовими документами, а саме «Правилами дорожніх перевезень небезпечних вантажів» № 822 від 26.07.04г., Які регламентуються Міністерством внутрішніх справ України.

    Найбільші споживачі небезпечних, хімічних і токсичних вантажів це підприємства, які виробляють хімічну, металургійну продукцію, а також ринок фармацевтики і медикаментів. Небезпечні вантажі ділять на класи види і підкласи:

1 клас – вибухонебезпечні;

2 клас – гази;

3 клас – легковозгораемие рідини;

4 клас – легковозгораемие тверді матеріали;

5 клас -окісляющіе матеріали;

6 клас – отруйні та інфекційні матеріали;

7 клас – радіоактивні матеріали;

8 клас – їдкі матеріали;

9 клас – матеріали невіднесення до переліченим групам

    Для транспортування небезпечних вантажів необхідно спеціально оснащене транспортний засіб. У перевізника повинна бути ліцензія і дозвіл – ADR (Accord Dangereuses Route – міжнародний договір ЄС) для перевезення таких вантажів. Для перевезення дуже небезпечних вантажів необхідно особливу супровід по всьому маршруту руху та охорона. Маршрут за яким буде проходити рух транспортного засобу, час, швидкість і навіть кількість зупинок, повинен бути урігулірован в обов’язковому порядку з Міністерством внутрішніх справ України.

    Автотранспорт який транспортує небезпечні вантажі, повинен бути спеціально обладнаний:

– Сигнальними вогнями;

– Спеціальними попереджувальними написами;

– Мати оперативну систему пожежної безпеки;

– Паливний бак з укріпленою міцністю;

Антоненко М.І. 19.11.15г.

Залишилися питання?

Залиште свої контакти, щоб зв'язатися з нашим спеціалістом.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.