Березень 21, 2023

Значний спад вантажних перевезень у Литві: зменшення на 19,9% за рік

За даними Державного агентства даних, за останній рік вантажоперевезення різними видами транспорту в Литві зменшилися. Найбільший спад відбувся у залізничному транспорті, де зменшення становило 46,1%, а також у морському транспорті – 36,4%. Внутрішні водні перевезення скоротилися на 12,2%, а автомобільні – на 10,6%.

У цілому, вантажообіг усіх видів транспорту знизився на 19,9%. Щодо автомобільного транспорту, то на нього припало 87,4% від загального обороту, а на залізничний – 12,5%. На протязі четвертого кварталу вантажоперевезення досягли 12 млн. тонн, що є на 10,9% менше, ніж рік тому. Загалом, більшість вантажів в Литві – 67,4% – перевозяться автомобілями.

Міжнародні вантажоперевезення також зменшилися на 30,3%, а переважна більшість вантажів – 72,9% – перевозяться автотранспортом. Зменшення вантажних перевезень відбулося на тлі обмежень, що пов’язані з РФ і РБ. Так, вантажоперевезення з та в РБ скоротилися на 91,7% залізницею та на 1% автомобільним транспортом. У листопаді 2022 року міністр транспорту Литви Маріус Скуодіс висловив думку, що для повної відмови від транзиту вантажів з РФ і РБ через Литву, необхідно домовитися як з Латвією та Естонією, так і на рівні Європейського Союзу.

Залишилися питання?

Залиште свої контакти, щоб зв'язатися з нашим спеціалістом.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.