Травень 6, 2021

Прогнози ринку вантажоперевезень у 2021 році ГК Neolit ​​Logistics

Найбільш активно розвивається сферою українського ринку логістики є вантажоперевезення. Перегляд пріоритетів у цій галузі обіцяє, що в 2021 транспортування вантажів принесе значний прибуток. Зараз з’явилися нові напрямки вантажоперевезень в країни Європейського Союзу, загальне зростання по галузі повинні принести доставки в країни Ближнього Зарубіжжя, зокрема, автоперевезення в Білорусь, Казахстан, Молдову, а також міжміські автоперевезення по Україні. При цьому, слід зазначити, що держава недостатньо підтримує транспортну галузь, але, всупереч цьому, вона динамічно розвивається.

Особливості логістики в Україні

По тому, наскільки добре розвинена сфера вантажних перевезень в країні, можна судити про розвиток і функціонування державної економіки в цілому. Вивчивши обсяги транспортування вантажів і характер транспортувань, можна зробити висновки про розквіт чи вимирання окремих економічних галузей.

Згідно зі статистикою, в Україні найбільшим логістичним підприємством є «Укрзалізниця». Залізничні перевезення – це 60% від загального обсягу вантажопотоку. Найчастіше ж/д транспортування вигідні при великих поставках на великі відстані. При цьому, залізничне полотно і рухомий склад «Укрзалізниці» значно зносилися, тому ціни на перевезення залізничним транспортом постійно зростають. Це змушує власників вантажів шукати альтернативні, більш вигідні для себе варіанти, наприклад, звертатися до служби автомобільних вантажоперевезень.

Переваги автотранспортировки вантажів

У минулому році українські автоперевізники вантажів збільшили обсяги автомобільного вантажопотоку на 28%. Постійна наявність клієнтів у таких великих компаній, як «Neolit» обумовлено наступними перевагами автотранспортировки товарів:

  • високою маневреністю;
  • можливістю раціонально пристосуватися до постійно мінливих вимог ринку;
  • простий пристосованість до законодавчої бази.

Експерти стверджують, що така динаміка розвитку ринку автомобільних вантажоперевезень буде зберігатися протягом 2021 року. Прогнозують, що популярність придбають автоперевезення вантажів на далекі відстані, транспортування негабаритних вантажів, постачання автотранспортом у міжнародних напрямках.

Сьогодні більша частина обсягів автомобільних вантажних перевезень концентрується в крупних транспортних компаніях. Вони забезпечують клієнтам додаткові сервісні послуги, тим самим роблячи галузь більш вагомою. Враховуючи це, транспортна галузь має всі шанси продовжити розвиток в 2021 році, якщо їй не завадить загальна політико-економічна ситуація в Україні і на світовому ринку.

Залишилися питання?

Залиште свої контакти, щоб зв'язатися з нашим спеціалістом.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.