Листопад 17, 2017

Супровід і перевезення виставкових вантажів

Перевезення виставкових вантажів та їх транспортно-експедиційне обслуговування – одна з найцікавіших завдань в логістиці. По-перше, послугу складно стандартизувати, оскільки на виставки возять абсолютно різні речі, продукти і т.д. По-друге, для якісної реалізації необхідно володіти масштабним досвідом, мати сертифікат TIR Carnet. По-третє, пакет документів і складність їх отримання непорівнянна зі стандартними вантажоперевезеннями.

Механіка процесу для замовника не відрізняється від будь-яких інших вантажоперевезень. Фахівці Логістична компанія вислуховують завдання, оцінюють вартість, підбирають транспорт, планують маршрут, отримують дозвільну документацію, страховку і проводять всі інші штатні маніпуляції, щоб доставити вантаж з пункту А в пункт Б, забезпечити його безпеку. Клієнт надає вантаж, документи, підписує договір і організовує навантаження / вивантаження (опціонально).

Але все відносно просто тільки, якщо доставка планується в межах країни. Міжнародне перевезення виставкових вантажів вимагає митного оформлення тимчасово ввозиться або культурних цінностей. Також, у випадку з комерційними виставками, знадобиться розмитнення зразків і рекламних матеріалів, які будуть поширюватися безпосередньо на заході.

На щастя, в більшості країн, закони, які регламентують порядок ввезення / вивезення виставок прозорі. Все що потрібно від логіста – досконале знання юридичної бази, що приходить з досвідом. Тому для вантажовласника тут вигідніше навіть переплатити, але звернутися до професіоналів. Не знаючи якої-небудь однієї тонкощі, можна зірвати ціле захід.

Специфіка також накладає відбиток на терміни оформлення перевезення. Щоб гарантувати успіх заходу, подавати заявку потрібно як мінімум за 60 днів до запланованої дати виставки. Крім того, нотаріально завірені копії документів, необхідних для отримання дозволів та розмитнення повинні бути не старше 1 місяця. Чим свіже, тим менше претензій виникає з боку контролюючих органів.

Залишилися питання?

Залиште свої контакти, щоб зв'язатися з нашим спеціалістом.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.