Листопад 30, 2021

Подорож пінгвінів з Німеччини до Харкова

Маршрут перевезення:
Бохум, Німеччина Харків, Україна

Пінгвіни Гумбольдта знаходяться на межі зникнення — їх залишилося всього 12 000 пар.

Для компанії Neolit   Logistics було честю взяти участь в програмі Європейської асоціації зоопарків та акваріумів для збереження та розмноження даного виду пінгвінів.

Щоб перевезення наших маленьких друзів пройшло максимально безпечно та швидко, ми кілька місяців готувалися до нього. Найскладнішим процесом стало документальне узгодження транспортування пінгвінів з митницею і Держпродспожив службою.

Логістичний маршрут ми розробили до дрібниць із дуже чітким таймінгом, щоб скоротити перебування тварин в транспортній клітці до мінімуму. Він становив 24 години від вольєра в Бохумі до вольєра в Харкові.

Пінгвіни спочатку їхали з Німеччини в Голландію на авто, потім летіли з Амстердама до Борисполя, де їх зустрічали ветеринари та зоологи. Після вони вирушили в Харківський зоопарк в супроводі фахівців.

Завдяки тимчасовій митній зоні у коридорі вольєра при вході в басейн, для пінгвінів митне очищення і документальне оформлення пройшло непомітно, адже вони радісно плавали у своєму новому басейні.

На поточний момент Маргарет, Агата та Шарлотта — це єдині пінгвіни в Україні. Але незабаром до них привезуть самців для збільшення популяції пінгвінів Гумбольдта.

Компанія Neolit Logistics  дуже вдячна за можливість стати причетною до такої важливої події для нашої Землі.

Залишилися питання?

Залиште свої контакти, щоб зв'язатися з нашим спеціалістом.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.