Квітень 15, 2016

Класифікація рефрижераторів

Рефрижератор це назва походить від латинського refrigerated – охолоджений, refrigera – охолоджую.

Рефрижератори за видами транспортування діляться на:

Автомобільний рефрижератор (авторефрижератор) – автомобілі, причепи і напівпричепи і ізотермічними (теплоізольовані) фургонами.

Рефрижераторний вагон – спеціальний універсальний, критий залізничний вагон для перевезення швидкопсувних продуктів.

Рефрижераторне судно – спеціально-обладнане холодильними установками, вантажне судно.

Рефрижераторні контейнери (рефконтейнери) – спеціальний контейнер, обладнаний холодильними установками на автомобілі, складі, вантажному судні.

Основні характеристики рефрижераторного рухомого складу:

Згідно санітарних правил швидкопсувні вантажі необхідно перевозити в закритому кузові, суворо зберігаючи певну температуру, необхідну для конкретного виду продукту, проводити регулярну санітарну обробку. До спеціалізованих автотранспортних засобів з кузовом фургон відносяться:

Ізотермічне АТС – автотранспортний засіб на автомобільному шасі (автомобіль, причіп, напівпричіп) кузов якого виготовлений з термоізоляційних матеріалів, що обмежує теплообмін між зовнішніми і внутрішніми поверхнями фургона. Звичайне ізотермічний АТС не перевищує коефіцієнт тепловіддачі 0,7 Вт (м2 * ° С) і посилене АТС коефіцієнт не перевищує 0,4 Вт (м2 * ° С).

Льодовик АТС – замість механічного або абсорбційного джерела холоду для охолодження і підтримування заданої постійної температури використовується природний лід з додаванням чи ні, солі, а також сухий лід і зріджені гази.

Рефрижератор АТС – використовує для охолодження і регулювання температури всередині фургона індивідуальну, холодильну установку, яка дозволяє знижувати і підтримувати температуру.

Опалювальне АТС – оснащено опалювальною установкою, яка дозволяє підвищувати температуру всередині фургона підтримуючи її без додаткового надходження теплоти. Використовується для перевезення рідких і сипучих вантажів (молоко, вино, пиво, борошно і т.д)

Рефрижератори секційні – двокамерні (двоярусні) рефрижератори які можуть одночасно підтримувати мінусову і плюсову температуру. Оснащені мультитемпературним холодильними установками, які автоматично регулюють задану температуру.

Рефрижератор тушевоз – спеціальний рефрижератор, призначений для перевезення м’ясних туш на гаках.

Рефрижератор для перевезення квітів – оснащені дупель штоками (в перекладі з німецького «другий поверх»).

Антоненко М.І.

Залишилися питання?

Залиште свої контакти, щоб зв'язатися з нашим спеціалістом.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.