Травень 18, 2016

Види вантажних контейнерів

Вантажний контейнер – це транспортувальна одиниця яка може багаторазово використовуватися для транспортування і для тимчасового зберігання різних видів вантажів, без необхідності перевантаження і призначена для механізованого навантаження-вивантаження.

Всі типи і види вантажних контейнерів мають стандарти по масі брутто, за габаритами, розмірами приєднаних пристроїв, і пристроїв вантажно-розвантажувальних механізмів. Основні властивості для експлуатації вантажних контейнерів визначають їх внутрішні розміри, висота, об’єм, висота дверного отвору, маса вантажу разом з контейнером, яка становить масу брутто.

Є багато різних позначень для визначення різних типів контейнерів, ось основні з них:

GP (General Purpose), DV (Dry Van), DC (Dry Cube) – різні позначення, стандартних універсальних контейнерів, тип 1СС або 1АА, ще їх називають суховантажними контейнерами.

НС (High Cube) – контейнер за типом як і DC, але вище і має збільшений обсяг, тип 1ССС або 1 ААА.

PW (Pallet Wide) – також універсальний контейнер, який має збільшену ширину, за рахунок чого в ньому містяться два стандартних європіддона, габаритна ширина становить 2500мм.

OT (Open Top) – спеціальний контейнер у якого конструкція даху складається з брезентового с’много, тенту і верхній торцевій балкою розташованої над дверима.

HT (Hard Top) – спеціальний контейнер дах якого складається з знімною металевої конструкції.

UP (Upgraded) – має посилену міцність і підвищену вантажопідйомність.

PL (Platform) FR (Flat Rack) – контейнер-платформа.

Tank containers – конейнер-цистерна (танк-контейнер).

SB (Swap Bodies) – контейнер який використовується для автомобільних перевезень.

Є багато різних типів контейнерів. Їх, в основному, розрізняють по конструкції, за призначенням, за величиною маси нетто і брутто, по сфері обігу. За своїм призначенням вантажні контейнери бувають універсальними (призначені для транспортування тарно-штучних вантажів), а також спеціалізованими, призначені для перевезення вантажів, транспортування яких вимагає особливих умов: сипуча, рідкі, газоподібні, що вимагають температурного режиму.

Антоненко М.І.

Залишилися питання?

Залиште свої контакти, щоб зв'язатися з нашим спеціалістом.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.