Січень 11, 2022

МІУ вирішує питання щодо обміну дозволами з іноземними державами на 2022 рік

На 31 грудня 2021 року було отримано та передано до «Укртрансбезпеки» дозволи на міжнародні вантажні автоперевезення квоти 2022 року на проїзд територією таких країн: Польща, Австрія, Азербайджан, Болгарія, Боснія та Герцеговина, Вірменія, Греція, Грузія, Данія, Естонія, Італія, Киргизстан, Латвія, Молдова, Німеччина, Португалія, Росія, Словаччина, Словенія, Туреччина, Туркменістан, Узбекистан, Угорщина, Фінляндія, Франція, Хорватія, Швеція, Чехія, Організація чорноморського економічного співробітництва (ОЧЕС).

На даний момент вживаються заходи щодо доставки в Україну дозволів Ірану та Таджикистану. Також на початку січня очікується отримання дозволів Румунії, Чорногорії, Бельгії та Іспанії.

 Скільки дозволів вдасться обміняти з Казахстаном і Литвою поки що незрозуміло, переговорний процес ще триває.

 З 00:00 1 січня 2022 року всі види перевезень по території Республіки Білорусь виконуються без дозволів.

Зазначається, що дозволи Македонії, Бельгії, Чорногорії, Сербії ще не доставлені в Україну, але є в наявності на ПВД квоти 2021 року і вони можуть використовуватись на початку поточного року.

 Термін дії всіх дозволів квоти 2021 діє до 31 січня 2022 року. До зазначеної дати всі транспортні засоби мають залишити територію іноземної держави.

Залишилися питання?

Залиште свої контакти, щоб зв'язатися з нашим спеціалістом.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.