Березень 15, 2017

Які дороги побудують в Україні в найближчі два роки?

Поки міністр інфраструктури Володимир Омелян рапортував про те, що за минулий рік в Україні відремонтовано рекордну протяжність дорожнього полотна, а Кабмін дивував цифрами фінансування на 2017, глава «Укравтодору» 2 Словомір Новак не приховував нікого зневіри. За словами авторитетного топ-менеджера, фактично, відомство отримало менші кошти, ніж в 2016.

З 15 мільярдів бюджетних грошей більша частина піде на погашення боргів, а на ремонтно-будівельні роботи вдасться виділити лише 20%, тому про нові рекорди, а, тим більше, старт будівництва доріг в 2017 мови бути не може. Правда, пан Новак уточнив, що уряд погодився направити «Укравтодору» додаткові 15 млрд, але чи надійдуть вони на рахунку підприємства, невідомо.

Хвилинка оптимізму від Олени Криворучко

Ситуація склалася неясна. Уряд обіцяє фінансування, але поки не виділяє, «Укравтодор» сумнівається, але готовий освоювати кошти, а якийсь оптимізм вселяють тільки слова директора ДП “Укрдорінвест”. Олена Криворучко впевнена, що в цьому році стартує будівництво відразу трьох об’їзних ділянок автодороги «Київ-Харків-Довжанський».

Запланована прокладка шляхів навколо Красногоровки, Покровської Багачки, а також перша черга об’їзної навколо Полтави. Відомство вже навіть провело тендер, призначило іноземно підрядника і спостерігає, як турецькі шляховики активно виконують підготовчі роботи.

Якщо вірити прогнозам чиновника, будівництво зазначених дільниць має завершитись за 2 повних року. Фінансування надійшло від Світового банку, контракт з яким був підписаний ще в 2015, але не міг бути раніше реалізований.

Залишилися питання?

Залиште свої контакти, щоб зв'язатися з нашим спеціалістом.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.