Вересень 9, 2016

За порушення ПДР будуть позбавляти ліцензії

За останні кілька років в Україні почастішали випадки ДТП за участю вантажних автомобілів, в зв’язку з цим Міністерство інфраструктури пропонує позбавляти автоперевізників ліцензії.

Про те, що автоперевізників, які постійно порушують правила дорожнього руху провокуючи тим самим дорожньо-транспортні пригоди хочуть позбавляти ліцензій, – повідомив заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк.

На нараді, де були присутні представники Державної служби безпеки на транспорті, державного агентства автомобільних доріг і Національної поліції України говорили про те, що в найкоротші терміни повинні бути затверджені правила обліку ДТП учасниками якого стали автотранспортні засоби мають ліцензію. Перевізники, які порушують правила дорожнього руху, зобов’язані нести відповідальність за свої дії. Позбавляти ліцензії хочуть всіх перевізників, чия легковажність призводить до аварій.

Держслужба з безпеки на транспорті (Укртрансбезпека) буде проводити посилений контроль за вантажівками на дорогах. Під особливий контроль буде взята робота тахографів, які повинні якісно працювати і фіксувати порушення. Іноземні перевізники так само не залишаться без уваги. Вони дуже часто ігнорують правила дорожнього руху провокуючи тим самим ДТП.

Було поставлено завдання для «Укравтодору» проконтролювати належне забезпечення державних доріг місцями відстою великовантажних автомобілів, і відповідними супровідними знаками. А потенційно-аварійні ділянки доріг повинні бути освітлені і мати дорожню розмітку щоб мінімізувати ризики ДТП.

Одним із завдань поставлених «Укравтодору» стало облаштування спеціальних велодоріжок на всіх трасах як місцевого так і державного значення.

Залишилися питання?

Залиште свої контакти, щоб зв'язатися з нашим спеціалістом.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.