Вересень 19, 2016

В Україні вводяться нові правила дорожнього руху

Що чекає водіїв? Уже опублікована робоча версія нових правил.

ПРІОРИТЕТ

До «головній дорозі» може ставитися будь-яка дорога, яка є частиною виїзду з території підприємства, а не тільки позначена спецзнаками, або заасфальтована дорога по відношенню до грунтової. Для водіїв таке уточнення є позитивним, наприклад, при ДТП, яке сталося при виїзді з асфальтованої дороги підприємства на грунтову.

ЗУПИНКА НА НАКАЗУ

Ще одне нове правило зобов’язує водія, при зупинці його співробітником ДАІ, вийти з авто на тротуар або узбіччя. На даний момент немає жодного правового акту який зобов’язує водіїв виходити з транспортного засобу. Але в проекті чітко прописано, що зупиняти авто і вимагати документи для перевірки може тільки співробітник поліції під час виконання своїх обов’язків (на «екологів-козаків» можна не реагувати).

ЗАХИСТ ВОДІЯ

Згідно з новими ПДР водій матиме право на компенсацію, в разі збитків нанесених через невідповідність стану доріг умовам руху. Така ініціатива захистить права водія у випадку наїзду на яму, а так само і від звинувачень в порушенні ПДР, якщо він пошкодив авто через неякісну дорогу (на даний момент такого права немає).

СТРАХОВКА

Тепер за водіння авто без страховки водії будуть нести таку ж відповідальність як і за водіння незареєстрованим авто або авто яке проходило техогляд.

СТАН ВОДІЯ

Ще одна ініціатива – прирівнювати водіїв, які керуючи транспортним засобом, перебувають у хворобливому або стомленому стані, до алкогольного та наркотичного сп’яніння. У зв’язку з чим існує ризик, що співробітники поліції можуть зловживати таким правом. Тому що не зрозуміло як водій буде доводити що він «не знаходиться в стомленому стані».

ОБГІН

На автодорогах з двостороннім рухом (4 смуги) заборонено виїжджати на смугу зустрічного руху – це вимога відповідає нинішнім правилам. Але так само хочуть вважати смугою для руху навіть не розмічену частина дороги, а дотримуватися до встановленої ширині дороги в 2,75 м необов’язково, то постає питання: як водій повинен обчислити кількість смуг на дорозі?

ПАРКУВАННЯ І ЗУПИНКА

Посилять так само вимоги і до маршруток. Вони зупинятимуться тільки в спеціально обладнаних для цього місцях. На даний момент такої заборони немає.

Багато дискусій викликають правила парковки на тротуарах. На даний момент парковка дозволена якщо для пішоходів залишається відстань не менш 2 метрів. У проекті ж конкретні цифри замінені на фразу: «де парковка не призводить до суттєвих перешкод для пішоходів». Але на перехресті відстань парковки зменшили з 10-ти дозволених метрів до 5-ти.

ШВИДКІСТЬ

Кабмін розробив правила, які дозволяють рухатися зі швидкістю до 110 км / год на дорогах з роздільними проїжджими частинами, відокремленими одна від одної відбійниками або зеленими насадженнями, якщо їх не перетинають пішохідні переходи.

Залишилися питання?

Залиште свої контакти, щоб зв'язатися з нашим спеціалістом.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.