Травень 24, 2017

Транспортери для негабариту допоможуть вирішити найскладніші завдання

Як відомо, ЖД-перевезення оптимальні з точки зору співвідношення ціни і термінів доставки. Однак деякі вантажі, порушують формулу – це негабарит: турбіни електростанцій, деталі мостів та інших великих конструкцій, кар’єрна і специфічна сільськогосподарська техніка та ін.

Зважаючи на особливості подібних відправлень, їх транспортування по автомобільним дорогам складна або неможлива, а по ЖД-шляхах ускладнена. Вантаж банально не вміщається в стандартні вагони і напіввагони, відкриті майданчики. Благо, існують залізничні транспортери, створені спеціально для негабариту. Але ще не факт, що ваш нестандартний вантаж може бути доставлений. Давайте розглянемо типи транспортерів, які використовує Неоліт Логістикс.

Види і основні властивості транспортерів

На ЖД шляхах України зустрічаються транспортери максимальною вантажопідйомністю до 500 тонн. Працює переважно техніка відомих німецьких виробників MAN і KRUPP, інженери яких досягли великих успіхів в проектуванні специфічних платформ.

За видами розрізняють:

• Транспортери платформні – від звичайних платформ відрізняються посиленою рамою і вантажопідйомністю до 120 тонн, використовуються для великовагових вантажів стандартних розмірів.
• Майданчикові мають вигнуту центральну балку для вантажів з великими габаритами. Особлива форма допомагає полегшити навантаження і знизити коефіцієнт негабаритності. Максимально несуть до 220 тонн. Головний недолік – обмежена довжина.
• колодцеобразнимі формою рами нагадують майданчикові, але завдяки борту вміщають круглі і прямокутні вантажі зі строго визначеними максимальними габаритами. Вантажопідйомність до 110 тонн.
• Зчіпні конструкції представляють собою кілька платформ, з’єднаних разом. Використовуються для довгомірних вантажів максимальною масою до 350 тонн.
• Шарнірні транспортери іноді виробляються для перевезення конкретного вантажу. За принципом роботи, він служить деталлю, яка з’єднує дві частини рами з колісними парами посередині. Вони затребувані і дороги, тому що можуть нести до 500 тонн.

На таких платформах перевозять величезні турбіни електростанцій та інший сверхнегабаріт.

Все відносно просто – щоб зрозуміти, який тип транспортера потрібен вашому вантажу, орієнтуйтеся на масу і довжину, а краще відразу зверніться до фахівцями Неоліт Логістикс для підбору оптимального варіанту і розрахунку вартості доставки.

Залишилися питання?

Залиште свої контакти, щоб зв'язатися з нашим спеціалістом.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.