Травень 21, 2015

Перевезення культурних цінностей та предметів мистецтва

Особливою категорією вантажу для транспортування є культурні цінності і предмети мистецтва. Умови їх перевезення та документального оформлення багато в чому відрізняються від умов перевезення оформлення стандартних вантажів. По-перше, саме поняття культурних цінностей є великим. Більш-менш чітке пояснення цьому поняттю надається в Законі України «Про вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей». Так згідно нього, культурні цінності – це об’єкти матеріальної та духовної культури, що мають художнє, історичне, етнографічне та наукове значення і підлягають збереженню, відтворенню та охороні відповідно до законодавства України. Заборонені для вивезення за територію України цінності, занесені до Державного реєстру національного культурного надбання, а також ті, які включені до Національного архівного і музейний фонди.

Спеціально уповноважена Міністерством культури України особа проводить експертизу на предмет визначення, до якого типу належить та чи інша культурна цінність, і робить висновок про можливість переміщення такого вантажу за межі території України.

При перевезенні культурних цінностей дуже важливо, щоб всі нюанси зберігання такого вантажу в звичайному режимі були дотримані. Маючи багаторічний досвід в області подібних перевезень Неоліт Логістикс ручається за збереження такого виду вантажу в процесі транспортування. Так, ми готові до дотримання температурного режиму, а також скрупульозно відстежуємо параметри вологості повітря під час перевезення. До упаковки також пред’являються часто завищені вимоги, щоб уникнути псування вантажу. Культурні цінності – це предмети, які пережили епохи, тому Неоліт Логістикс гарантує дбайливе до них звернення. Особливу увагу слід звернути на страхування вантажів для уникнення ризиків псування, крадіжки або втрати такого цінного вантажу.

Фахівці нашої компанії гарантують оптимальну доставку культурних цінностей і предметів мистецтва по всьому з нижче перерахованих пунктів:

– Підбір правильного виду упаковки;

– Організація безпечних навантажувально-розвантажувальних робіт;

– Супутня в отриманні дозвільних документів на ввезення / вивезення в державних установах;

– Підбір оптимального виду транспорту і маршруту проходження для довіреного вантажу;

– Міжнародне перевезення;

– Повне митне оформлення;

 послуги страхування вантажів;

– Послуги охорони та супроводу вантажу в дорозі;

– Можливість відстеження вантажу на всіх етапах проходження.

Слід зазначити, що до культурних цінностей ніяк не належать сувенірні предмети, культурні товари масового виробництва. Жодних розпоряджень щодо особливого виду транспортування або оформлення документів для такого роду перевезених вантажів не наказане.

Так чи інакше, Неоліт Логістикс завжди готова до виконання найскладніших завдань. Ви зможете довірити нам будь-який вантаж для перевезення: предмети мистецтва, культурні цінності або просто культурні товари масового виробництва. Індивідуальний підхід до перевезення кожного виду вантажів є запорукою успішного транспортування.

Залишилися питання?

Залиште свої контакти, щоб зв'язатися з нашим спеціалістом.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.