Листопад 12, 2015

Наливні вантажі

Наливні (рідкі) вантажі – це вантажі, для перевезення яких не потрібно тара, а для транспортування їх, використовуються автомобілі зі спеціальними кузовами – цистернами. Загалом грузопотоке України наливні (рідкі) вантажі займають одне з основних місць і діляться на два типи:
– Харчові;
– Хімічні.
    Україна – аграрна країна і провідний виробник продукції сільськогосподарського призначення. Основне місце в грузопотоке наливних вантажів займають харчові позиції, це молоко, спирт і соняшникову олію – продукція, яка активно і у великих обсягах експортується в країни ЄС.
    Для перевезення харчових наливних продуктів, використовуються автоцистерни, залізничні цистерни а також флекситанки для морських перевезень. Перед навантаженням в харчові цистерни, ємності проходять обов’язкову перевірку в лабораторіях на чистоту і відсутність сторонніх речовин, після чого видається відповідний документ, що дозволяє вантаження в даний транспортний засіб. Також автоцистерни повинні проходити санобробку після кожної доставки. Як правило цистерни харчові виготовляють з нержавіючої сталі, що захищає продукт від корозії.
   У цистернах транспортують різні вантажі, і для кожного виду існують свої певні правила. Так, наприклад, для перевезення бензину використовують цистерни із заземленням, тому в процесі перевезення бензин електризується і може статися вибух. Швидкопсувні рідини перевозять в ізотермічних цистернах з температурним режимом, а такі продукти як бітум і асфальт в цистернах з підігрівом. При перевезенні лекговоспламеняющіхся рідин на автоцистерні має бути присутнім напис «ВОГНЕНЕБЕЗПЕЧНО».
    Перевезення наливних вантажів – це велика відповідальність для всіх учасників транспортного процесу. Грамотний підхід до організації оптимальної логістики для такого перевезення забезпечує своєчасну та безпечну доставку вантажу.

Антоненко М.І – 11.11.15г.

Залишилися питання?

Залиште свої контакти, щоб зв'язатися з нашим спеціалістом.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.