Грудень 23, 2015

Морські перевезення

Одним з найперших і давніх способів доставки різних товарів і вантажів є морський, він здійснюється вже десятки століть. Першопрохідцями стали древні греки, які використовували для доставки вина та оливкової олії закупорені амфори. Величезні вантажопотоки на судах і кораблях курсували між Китаєм і Древніми Афінами, сучасною Європою.

    В Україні перший морський термінал, що відповідає високим міжнародним стандартам і нормам, був побудований і введений в експлуатацію в 1976 році в Іллічівську. На сьогоднішній день морські контейнерні термінали є в Маріуполі, Одесі, Херсоні, Жовтневому та Південному. Ринок морських перевезень в Україні розвивався дуже великими темпами, щороку обсяги вантажопотоків збільшувалися майже на 30%.

  За 2015 обсяги морських вантажопотоків в Україні знизилися, це пов’язано і з закриттям транспортних шляхів до Криму, і з нестабільною економічною ситуацією в країні.

   Провідну позицію в морських контейнерних перевезеннях займає експорт зерна, металургійна і гірничодобувна промисловість, а також продукція деревопереробки Також великий відсоток займають перевезення рідких, наливних вантажів, таких як нафта і продукти її переробки, гази, сипучі вантажі.

Переваги у використанні морських перевезень – це гарантія безпеки і якості доставки. Мінімальний ризик втрати товару, і доставка його в належному вигляді.

   Єдиний мінус – це час транспортування, яке ще залежить і від погодних умов.

Антоненко М.І.- 22.12.15

Залишилися питання?

Залиште свої контакти, щоб зв'язатися з нашим спеціалістом.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.