Січень 25, 2016

Міжнародні морські перевезення

Морські перевезення по праву вважаються універсальним, міжнародним видом перевезень. Є небагато країн, таких як Росія, США, Китай, Франція, Туреччина та Канада де морські перевезення здійснюються всередині країни. Основне ж напрямок займають міжнародні перевезення на великі відстані. Цей вид транспорту здійснює перевезення більше 80% всіх зовнішньоекономічних торгових вантажів. Морський транспорт вважається найбільш економічним і менш витратним для виконання перевезень, тому морські шляхи не вимагають великих витрат при експлуатації і на утримання.

Найбільшими судовладельчеськимі країнами світу є: США, Японія, Великобританія, Німеччина, Франція, Італія, Норвегія, Греція, Ліберія, Панама. Через ці компанії проходять близько 70% усіх міжнародних вантажних потоків. У світі налічується більше 2000 морських портів різної величини. Великими вважаються порти вантажообіг яких перевищує 10 млн.тн., і тільки близько 20 портів у світі мають оборот понад 40 млн.тн. серед них Роттердам, Сінгапур, Марсель, Гамбург та інші.

Основні види організації морських перевезень це лінійна (регулярна) і трамповая (нерегулярне). Міжнародні морські лінійні перевезення оформляються консаментом. Консамент – це документ який видає перевізник вантажу – вантажовідправнику в підтвердження до прийняття вантажу для морського перевезення. Трампові (з англ. «Tramp» – бродяга) суду здійснюють нерегулярні рейси, які не мають чіткого розкладу. Вони використовуються в основному для перевезення масових вантажів: ліс, зерно, вугілля, нафтопродукти та ін. Лінійні судна перевозять в основному невеликі партії вантажів від декількох відправників декільком одержувачем.

Морський транспорт по праву вважається універсальним видом транспорту який спеціалізується на міжнародній торгівлі. Можливість здійснювати перевезення великотоннажних та негабаритних вантажів – робить його незамінним в різних сферах промисловості.

Антоненко М.И. – 25.01.16

Залишилися питання?

Залиште свої контакти, щоб зв'язатися з нашим спеціалістом.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.