Травень 11, 2016

Класифікація техніки по типу кузова

Незалежно від виду і типу вантажний транспортної одиниці, кузова класифікуються за їх призначенням: суцільнометалеві, бортові, напівпричепи, рефрижератори, ізотермічні, самоскиди, цистерни, низькорамні трали і платформи.

Суцільнометалеві – від інших видів кузова відрізняються наявністю металевих стінок, що істотно збільшує міцність кузова і збереження вантажу в процесі перевезення. Суцільнометалевий кузов має тільки один спосіб завантаження / розвантаження – задній.

Бортові – одні з найстаріших видів вантажних автомобілів. Кузовна частина являє собою відкриту платформу з чотирма бортами, які можна опускати при навантаженні / розвантаженні. Використовуються в основному для перевезення будівельних матеріалів, металоконструкцій і вантажу не потребує спеціальних умов для перевезення.

Тентовані – найпоширеніший і затребуваний вид кузовний частини автомобіля. Можливість застосування будь-якого виду вантажно-розвантажувальних робіт. Тент кріпиться на стійках, які можуть бути знімними або закріпленими, за допомогою спеціальної шнурівки. Різновидом тентований корпусу кузова є так звана «штора», яка зсувається за допомогою роликового механізму. Використовується для перевезення різних видів вантажу.

Рефрижератори – модифікований ізотермічний кузов, який оснащений спеціальною холодильною установкою, що дозволяє підтримувати температуру на заданому рівні в процесі всього перевезення. Застосовується дл транспортування швидкопсувних продуктів вимагають спеціального температурного режиму.

Ізотермічні – вид цельнометаллического кузова, стінки якого складаються зі спеціальних теплоізоляційних матеріалів, що дозволяє зберігати усередині кузова невисоку температуру. Використовують для перевезення вантажів, які можуть зіпсуватися в процесі перевезення від перепадів високих температур.

Самоскиди – вид цельнометаллического бортового відкритого кузова. Оснащений гідравлічним механізмом, призначеним для автоматичного вивантаження вантажу. Задній борт самоскида кріпиться на шарнірах, що дозволяє під силою власної ваги в нахилі відкриватися і розвантажуватися вантажу. Призначений для перевезення будівельних сипучих вантажів (пісок, щебінь і. Т.д.).

Цистерни – суцільнометалевий тип кузова який виготовляється зі сталі або алюмінію, може мати форму кола, форму еліпса, форму «валізи» і використовується для перевезення, рідких, порошкоподібних і газоподібних типів вантажу. Кругла цистерна має велику міцність тому, тиску вантажу всередині розподіляється рівномірно на вагу стінки, цистерна в формі еліпса компактніше за висотою, цистерна в формі «валізи» має зміщений центр ваги до її нижньої частини, що збільшує її стійкість. Цистерни бувають як односекційні так і розділені на кілька секцій.

Платформи і низькорамні трали – це спеціальна автотранспортна техніка, призначена для перевезення великотоннажних та негабаритних вантажів. Така техніка відрізняється надвисокої вантажопідйомністю до 200 тн., І наявністю спеціальних кріпильних пристроїв.

Залишилися питання?

Залиште свої контакти, щоб зв'язатися з нашим спеціалістом.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.