Серпень 26, 2016

Аграрна олімпіада – йдемо на рекорд!

Експерти прогнозують, що в цьому році Українські аграрії зможуть зібрати рекордний урожай сільськогосподарських продуктів: картоплі, рису, гречки, гороху, кукурудзи. Абсолютний рекорд складе експорт зернових понад 41 млн. Тн.

Заступник директора департаменту землеробства і технічної політики в Агропромисловому комплексі Леонід Сухомлин повідомив, що очікуваний збір врожаю зернових в 2016 році складе до 63 млн. Тн., Це на 3 млн. Тн. більше ніж у 2015 році.

Аграрії планують зібрати одній тільки пшениці на рівні 25,5 млн. Тн. чистого ваги з яких 17 млн. тн. можна експортувати. Реальні показники збору врожаю могли б бути і більше до 27 млн.тн., але часта зміна правил оподаткування в Аграрному секторі змушує фермерів занижувати реальні показники зібраного врожаю. Уже закінчився збір врожаю ранніх зернових і бобових культур, валовий збір яких склав 38 млн.тн. Що стосується пізніх культур, то коли формувався прогноз на їх урожай прогноз погоди був не найвдалішим, особливо в південних регіонах: дефіцит опадів і посушлива погода. Тому і урожай планують зібрати до 60 центнерів з гектара.

Збір врожаю кукурудзи так само виріс в порівнянні з 2015 роком більш ніж на 3 млн.тн. Україна вже четвертий рік поспіль збирає до 60 млн.тн. зерна, щоб переступити цю межу і досягти показника в 80 млн.тн. необхідно краще матеріальне забезпечення аграріїв.

Як видно з обсягів експорту, Українська продукції затребувана в світі. Це показник якості зерна та відповідність фітосанітарним нормам. Ведуться переговори з такими країнами як Єгипет, Ізраїль, Індонезія про спрощення фітосанітарних вимог для експорту українського зерна.

У 2016 році рекорди не тільки «зернові» але і «картопляні», «Гречани», «рисові» і «горохові». За даними Держстату станом на 1 серпня зібрано 2,5 млн.тн. картоплі, що на 30% більше в порівнянні з минулим роком. Лідерами стали Вінницька та Житомирська області.

Через торішнього дефіциту гречки її в цьому році посіяли більше і урожай склав 174 тис.тн., при тому, що на внутрішній ринок необхідно 150-160 тис. Тн.

Рекордним за всю історію України став урожай гороха- 728 тис.тн.

Херсонська область стала лідером зі збору рису і вивела Україну на 22-е місце серед 118 країн виробників цієї культури.

Залишилися питання?

Залиште свої контакти, щоб зв'язатися з нашим спеціалістом.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.