Липень 7, 2021

Що потрібно буде мати водіям вантажівок у 2022 році?

Уже в наступному році кожен водій вантажівки (причепа / напівпричепа) зобов’язується мати з собою датчики вимірювання тиску і температури в шинах, а в 2023 році і для нових важких транспортних засобів.

Єврокомісія і виробники шин підкреслюють, що таке обладнання збільшить безпеку на дорозі і зменшить витрати для перевізників.

ETRMA (Європейська асоціація виробників шин) надала інформацію, що більше 40% кілометрів шляху вантажівки проїжджають без потрібного тиску в шинах. А близько 10% і зовсім їздять з недокачанних шинами, що в слідстві може призвести до аварій на дорогах.

Ці інструменти можна придбати за певну плату, а його вимір може проходити і дистанційно: розраховувати тиск за кількістю обертів колеса або безпосередньо датчиками, встановленими в центрі колеса.

Навесні 2021 року Асоціація міжнародних автомобільних перевізників (ZMPD) провела опитування, де однією з тем стало використання цих датчиків, що вимірюють тиск в шинах вантажних автомобілів. 85% опитаних або вже користуються цими інструментами або дуже зацікавлені в покупці і планують придбати, і тільки 15% вважають, що цей інструмент не потрібен їм.

Єврокомісія підрахувала, що додаткові датчики можуть обійтися користувачам в суму від 11 до 56 млн євро в рік. Інвестиції окупляться не пізніше ніж через п’ять років.

А компанія з розробки датчиків тиску і температури шин вже готують нові і вдосконалені інструменти для комфортного використання інструментів.

Залишилися питання?

Залиште свої контакти, щоб зв'язатися з нашим спеціалістом.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.