Листопад 15, 2016

Перевезення Сайгаків

Неоліт Логістикс займається організацією перевезення різних типів вантажів: обладнання, сировину, метал, продукти харчування і т.д. Але іноді до нас надходять нестандартні запити, які викликають здивування щире здивування, але при цьому до кожного запиту ми ставимося з усією серйозністю і належним рівнем відповідальності і професіоналізму! Так було і цього разу.

В харківська філія групи компаній Неоліт Логістикс надійшов запит на організацію перевезення автомобільним транспортом – сайгаки !!!

Так ви правильно прочитали – сайгаки!

Для довідки:

Сайга, або сайгак (лат. Saiga tatarica; самець – сайгак або маргач, самка – Сайга) – парнокопитна ссавець з підродини справжніх антилоп (хоча через своєрідну анатомії його іноді разом з тибетської антилопою відносять до особливого підродини).

У 2002 році Міжнародним союзом охорони природи (МСОП) цей вид був віднесений до категорії «CR», тобто «знаходиться в критичному стані». Спочатку заселяли велику територію в степах і напівпустелях Євразії від підніжжя Карпатських гір і Кавказу до Джунгарії і Монголії. Зараз сайгаки мешкають тільки в Казахстані, Узбекистані, Киргизії, з заходами в Туркменію, в Росії (в Калмикії, Астраханській області, республіці Алтай) і західної Монголії. Відносно дрібна парнокопитна тварина, довжина тіла 110-146 см, хвоста 8 – 12 см, висота в холці 60 – 79 см. Маса 23 – 40 кг. Подовжене тулуб на тонких, порівняно коротких ногах. Ніс у вигляді м’якого, роздутого, рухомого хоботка з округлими зближують ніздрями створює ефект «горбатою морди». Вуха з округлою вершиною. Середні копита крупніше бічних. Рогу бувають тільки у самців. Вони по довжині приблизно рівні довжині голови і в середньому становить 30 см, напівпрозорі, жовтувато-білі, неправильної лірообразную форми, дві третини знизу мають поперечні кільцеві валики, розташовані на голові майже вертикально.

Літнє хутро жовтувато-рудий, більш темний по середній лінії спини і поступово світлішає до черева, без хвостового «дзеркала», низький і відносно рідкісний. Зимове хутро набагато вище і гущі, дуже світлий, глинисто-сірий. Линьки два рази в рік: навесні та восени.

Ітак, потрібно:

– Організувати перевезення сайгаків по маршруту: Асканія-Нова заповідник у Херсонській області – Вільхова Балка – заповідник в Харківській області. Поставлена задача була виконана точно в строк, з дотриманням усіх вимог замовника. Унікальність і одночасно складність перевезення була в тому, що в 90% випадків тварини гинуть при транспортуванні в слідстві стресу, але в нашому випадку, все «дівчата» і «хлопчаки» приїхали живими і здоровими!

Залишилися питання?

Залиште свої контакти, щоб зв'язатися з нашим спеціалістом.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.