Жовтень 23, 2017

Етапи, складності та особливості перевезення збірних вантажів

Збірні вантажоперевезення – одна з найпоширеніших послуг логістики в Україні. Її популярність обумовлена ​​фінансовою вигодою і зручністю для вантажовідправника.

По-перше, ви не платите за пусте місце в кузові і за зворотну дорогу, як у випадку з генеральними вантажами.

По-друге, послуга найчастіше реалізується «під ключ», а ваша участь в процесі проходження митниці і т.д. мінімалізіруєтся.

По-третє, у такий спосіб ви отримаєте дозаказ сировини або доставите невелику партію товару по популярному напрямку значно швидше.

Здається, що кругом одні плюси, але збірна доставка – складний багатоступінчастий процес зі своїми правилами. Він складається з наступних етапів:

1. Оформлення заявки на доставку, формування партії за заявками;
2. Консолідація вантажів від різних відправників на складі через приймання або паркан транспортом компанії;
3. Обробка та маркування тари, розподіл вантажу на партії по точці прибуття;
4. Грамотне планування маршруту ТЗ, підготовка супровідної документації;
5. Завантаження за стандартними правилами, відправлення і шлях;
6. Перетин кордону, митне оформлення за допомогою брокерів (якщо замовлена ​​міжнародна доставка);
7. Прибуття на склад тимчасового зберігання або консолідаційний склад, обробка;
8. Доставка до склада-одержувача або з фізичного адресою;
9. Видача вантажу, оплата послуг компанії (якщо не було передоплати).

Щоб все пройшло гладко, замовник з виконавцем заздалегідь визначають зони відповідальності.

Вантажовідправник гарантує, що упаковка відповідає вмісту, опис вантажу коректне, упаковка надійна і підходяща. Також, при необхідності, він надає копії сертифікатів на товари та додаткову документацію для митниці. Досвідчений логіст відразу уточнить цей момент.

Компанія виконання всіх умов договору доставки. Зобов’язується своєчасно подавати рахунки, повідомляти про неможливість надання послуги та затримки, сповіщати про зміну тарифікації. Також вона несе матеріальну відповідальність за втрату або псування вантажу.

Особливості перевезення збірним методом

Згідно з чинним законодавством, всі збірні вантажі страхуються в обов’язковому порядку. Якщо ви замовляєте послугу «під ключ», то тариф також включає плату за сприяння з митним оформленням. Крім того, рекомендуємо уточнити одиниці вимірювання маси відправлення, прийняті за основу в розрахунках логіста. Дуже часто компанії застосовують термін «об’ємна вага», де кубічний метр вважається за 166 кг.

В основному мова йде про легкі і об’ємних вантажах, які займають багато місця в кузові, при малій масі. Перевезення негабариту збірним методом взагалі вважається за окремим тарифом. Також компанії часто висувають вимоги за властивостями і характером вантажу, який вони можуть прийняти. Список невідповідного публікується на сайті або додається до договору.

Рекомендуємо відповідально поставитися до вимоги надати інформацію про вантаж. Неповне опис – найчастіша причина виникнення проблем на кордоні. Митниця відмовляється приймати просторові розчерки, тому, якщо ви везете комплектуючі для комп’ютерів, потрібно вказувати всі найменування і їх кількість, а не просто загальна назва товару.

Залишилися питання?

Залиште свої контакти, щоб зв'язатися з нашим спеціалістом.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.